La Federació d'Associacions Veïnals de Tàrrega denúncia l'augment de la brossa de quasi el 60 % en tres anys 

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

La FAVT (Federació d'Associacions Veïnals de Tàrrega) denuncia l'augment de l'impost de brossa de quasi el 60 % en els últims tres anys per part de l'Ajuntament de Tàrrega.

El passat Consell de Participació Ciutadana, celebrat el dia 21 d'octubre 2022, l'equip de govern va presentar l'augment del 3,50% de l'impost de brossa de cara a l'any 2023, la FAVT va manifestar públicament el seu descontentament.

Segons la FAVT, l'any 2020 l'impost era de 74,77 €, i només amb un any va arribar fins a 97,20 €, un augment del 30%. Aquest any ha arribat fins a 116, 64 €, un 20 % més que l'any anterior. L'any vinent està previst que arribi als 120,72 €, falta la seva aprovació el proper ple d'octubre. L'impost en tan sols tres anys haurà augmentat quasi un 60 %.

Des de la FAVT demanen la rectificació d'aquesta decisió, en una època de crisi econòmica i energètica i de pandèmia, ja que dificultarà la situació econòmica de molts veïns.

A més, l'associació també remarca que el servei de recollida de brossa té moltes mancances, “els contenidors estan plens i bruts i els hi falta manteniment”.