La fotògrafa Maria Teresa Montané exposa a Maldà els seus molins de vent

Foto: Maria Teresa Montané.

Fins al dia 21 de maig es pot visitar l'exposició de Maria Teresa Montané, fotògrafa catalana radicada a França, al Centro Social de Maldà.

Es tracta d'una vintena de fotografies d'antics molins de vent molt característics al sud de França. Aquestes 20 fotografies formaran part d'un llibre monogràfic que veurà la llum abans de Nadal.

Nascuda a Sitges, amb casa i arrels a Omells de Na Gaia, Montané viu a l’Aude (França) des de l’any 1999. La fotògrafa explica que es va enamorar d'aquesta regió i dels seus molins de vent. 

Sota el títol Molins, vestigis d’un passat, la fotògrafa agrupa la seva exposició. Considera que els molins son "un patrimoni gairebé oblidat, identitaris d’una regió i testimoni de l’economia d’un territori i el seu desenvolupament".

Montané també relata que es dedica a buscar aquells molins que ja no consten en el cens, per tal de donar-los a conèixer. En total, la fotògrafa ja compta amb més de dues-centes fotografies i afirma que "avui és un plaer compartir-ne unes quantes amb els i les assistents". Les fotografies, en l'exposició, van acompanyades unes dites o endevinalles en català i en occità.