La Mesa del Parlament es reunirà dimecres vinent a El Tarròs, poble natal del president Companys

Text: Redacció / Foto: Laia Pedrós

La Mesa del Parlament de Catalunya farà la primera reunió del nou període de sessions dimecres vinent, 1 de setembre, a Tornabous, recollint així una proposta de l'Ajuntament d'aquest municipi on va néixer el president Lluís Companys el 1882. La presidenta, Laura Borràs, ha convocat avui formalment aquesta sessió de la Mesa, que serà la primera que tindrà lloc fora de la seu del Parlament.

L'Ajuntament va acordar per unanimitat el passat mes de juny sol·licitar la celebració d'una sessió parlamentària en aquest poble de l'Urgell, com a acte simbòlic després de l'acord del ple del Parlament que establia que la legislatura iniciada el 6 de desembre del 1932 amb la presidència de Lluís Companys sigui considerada la primera legislatura del Parlament.

Borràs, les vicepresidentes Alba Vergés i Eva Granados, i els secretaris Ferran Pedret, Aurora Madaula, Pau Juvillà i Ruben Wagensberg iniciaran la visita a Tornabous a les 10 del matí a l'ajuntament del municipi, on seran rebuts per l'alcalde, David Vilaró, i la resta de la corporació municipal. A la sala de plens, l'alcalde i la presidenta adreçaran unes paraules i els membres de la Mesa signaran en el llibre d'honor de consistori.

Tot seguit, la Mesa es traslladarà al nucli del Tarròs, que forma part del municipi de Tornabous, on va néixer el primer president del Parlament, on visitaran l'Espai Lluís Companys, un centre de referència per al coneixement de la trajectòria política i vital de Companys, així com també de divulgació dels drets i llibertats democràtiques.

Acabada la visita, la Mesa farà la primera reunió ordinària del nou curs polític a la sala d'actes de l'Espai Lluís Companys. L'òrgan rector col·legiat del Parlament tractarà en aquesta sessió sobre la tramitació de les iniciatives presentades des de la darrera reunió, celebrada al Palau del Parlament a finals de juliol.

En acabar la reunió, al voltant de 3/4 d'1 del migdia, la presidenta compareixerà davant els representants dels mitjans de comunicació per informar sobre la visita i la reunió de la Mesa. La compareixença tindrà lloc al mateix Espai Lluís Companys.