La primera dosi de la vacuna de la Covid arriba a 719 persones de l’Urgell

Text: Laia Pedrós / Foto: Residència de Bellpuig

La primera dosi de la vacuna de Pfizer – BioNTech contra la Covid ja ha arribat a 719 persones de l’Urgell. Es tracta d’usuaris i professionals de residències i de personal sanitari com els geriàtrics d’Agramunt (Ribera del Sió i Mas Vell), Tàrrega (Llar d’Avis del Carme i Sant Antoni), Anglesola, La Fuliola, Maldà i Bellpuig (Monestir de Sant Bartomeu i Bellpuig) així com els CAP d’Agramunt, Tàrrega i Bellpuig. Entre avui i demà està previst que la vacuna arribi als dos geriàtrics de Verdú (Mare Marcel·lina i Sant Pere Claver), els darrers de la comarca per completar aquesta primera ronda a les residències.

Salut preveu que tots els 4.940 usuaris de les 128 residències de les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu ja hauran rebut aquesta setmana la primera dosi de la vacuna de Pfizer - BioNTech contra la Covid, a excepció dels que estiguin en un centre amb un brot de coronavirus. Fins ahir, ja l’havien rebut el 61% dels de de Lleida i el 74% del Pirineu.

Així mateix, dissabte està previst que vacunin els usuaris i professionals de les residències de Grup Alba de Tàrrega, que atén persones amb discapacitat. De fet, el Departament de Salut va començar ahir a vacunar a centres que atenen persones amb discapacitat o problemes de salut mental.