La PUCK Cinema Caravana torna a la programació familiar del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges

Redacció | Foto: Tombs Creatius

La PUCK Cinema Caravana torna per segon any consecutiu a Sitges dins la programació de les activitats paral·leles de la 55a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. El “cinema més petit del món” forma part del Fantàstic Kids, que reuneix propostes relacionades amb el cinema fantàstic pensades per al públic infantil i familiar. Així, la PUCK Cinema Caravana serà present a Sitges durant tot el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre en sessions continuades al matí (d'11 h a 14 h) i a la tarda (de 17 h a 20 h) a la plaça de l’ermita de l’Avinguda Balmins, davant del mar, en el que s’anomena el Meeting - King Kong Area.

Després d’anul·lar-se totes les activitats paral·leles del festival el 2020 i que l’any passat s’haguessin d’adoptar mesures anti-Covid-19 per restringir l’aforament, enguany, les sessions de la PUCK Cinema Caravana es podran gaudir amb entrada lliure, en grups d’entre 7 i 10 persones, que són les que caben en la petita rulot cinema.

La PUCK Cinema Caravana proposa al públic de totes les edats una experiència insòlita per gaudir del cinema: els grups poden triar els curtmetratges que volen veure d'entre 10 opcions seleccionades pel director artístic de la PUCK, Carles Porta.

L'il·lustrador i animador Carles Porta, que valora molt positivament la col·laboració entre el Sitges Film Festival i la PUCK Cinema Carvana, considera que la proposta de veure cinema d'animació a dins d'una caravana ambientada en un univers oníric insòlit pot afegir al certamen cinematogràfic una porta perquè els infants més petits entrin en contacte amb un tipus de films que tenen molt a veure amb el gènere fantàstic. “L'animació és màgia i és fantàstica per si mateixa” subratlla. Dins la selecció que la PUCK portarà aquest cap de setmana al Fantàstic Kid de Sitges hi ha, entre d'altres, les històries de dues criatures, una de neu i una altra de sorra, que s'envien missatges a través del mar; també un musical de diferents ingredients dolços que s'uneixen per crear un pastís; un altre en què uns personatges de jocs d'arc ade pixelen la realitat; o un món cúbic en què la gravetat no funciona com és habitual.

La PUCK Cinema Caravana va néixer a finals de l'any 2009 de l'afany de Carles Porta per donar sortida i promoure l'animació d'autor i del coneixement de les arts de carrer de Toni Tomàs. Els dos conceptes, el cinema d'animació i les instal·lacions de carrer, es van unir en una proposta única materialitzada en una petita caravana reconvertida en sala de cinema. L'experiència que ofereix la PUCK per a tots els públics ha rebut, al llarg de més d’una dècada, un gran acolliment, tant en l'àmbit de l'animació com en l'àmbit de les arts de carrer. En aquest temps, la PUCK ha viatjat per tot Europa fent arribar l'animació d'autor a un públic de totes les edats que no el troba als circuits comercials usuals.