La residència Sant Antoni de Tàrrega estrena un nou centre de dia

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

La residència Sant Antoni de Tàrrega estrenarà demà un nou centre de dia. Està ubicat als baixos de l’edifici, en una sala separada del geriàtric com a mesura de prevenció contra la Covid, mentre abans aquest servei estava integrat a la residència. De moment tindrà capacitat per a 10 usuaris i funcionarà en horari de matí (de 9 a 13 hores) i de tarda (de 15 a 19 hores).

A banda de la sala, els usuaris del centre de dia també utilitzaran els jardins del claustre de l’edifici, construït al segle XVIII.

Les obres per habilitar aquesta sala han tingut un cost de 42.000 euros, finançats entre la Diputació de Lleida i el Grup Borges, que té un conveni de col·laboració quinquennal amb la residència.

S’ha de destacar que les obres a la sala del centre de dia han posat al descobert un tram de l’antiga muralla medieval de la ciutat, construïda al segle XIV.

D’altra banda, el geriàtric està ultimant els treballs per habilitar tres noves habitacions (2 individuals i 1 doble) amb 4 places que permetran ampliar les places de la residència fins a 77 (ara són 73). Les obres estan finançades per la Diputació amb 80.000 euros.

Aquest dilluns ha tingut lloc una visita institucional al nou centre de dia. El director del geriàtric, Josep Lardiez, ha explicat que “el centre de dia és un servei molt esperat per les famílies ja que portàvem des del març de l’any passat amb aquest servei clausurat, i ara gràcies a les aportacions de la Diputació de Lleida i el Grup Borges, hem pogut obrir aquest nou espai”. Segons Lardiez, “l’objectiu és donar un respir a les famílies després de molt temps a casa on s’han hagut d’espavilar amb servei d'atenció a domicili, entre altres”.

Per la seva part, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha indicat que “és una molt bona notícia la reactivació del centre de dia de la residència Sant Antoni perquè és una necessitat per a moltes famílies així com per als avis que podran tornar a socialitzar-se una part del dia, és un pas més cap a la normalitat per a un col·lectiu que també ha patit molt la pandèmia”.

La diputada Mercè Carulla ha defensat que “el sector de les residències s’ha de recolzar perquè els nostres avis puguin estar ben atesos i des de la Diputació hi estem al costat”.

Finalment, Anna Cosconera,  de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) del Grup Borges, ha destacat “l’aposta per aportar valor al territori i a la societat de l'empresa, des de Borges cada any fem aportacions a entitats o fundacions que ho puguin necessitar, concretament a Tàrrega un parell d’exemples són la residència Sant Antoni i el Parc de Sant Eloi”.