Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega
La 28a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega encara la recta final aquest dissabte 11 de febrer (20:30 h) amb la representació de la comèdia ‘Família (Im)possible’, que posa el dit a la nafra sobre els prejudicis existents sobre la diversitat de gènere. Aquesta producció de la Sala Flyhard, escrita i dirigida per Carol López, arriba al Teatre Ateneu de Tàrrega en la seva gira arreu de Catalunya. Compta amb intèrprets tan polifacètics com són Ariadna Llobet, Jordi Andújar, Ian Bermúdez i Dolo Beltrán, també coneguda al món de la música, ja que va ser cantant del grup Pastora.
A ‘Família (Im)possible’ Carol López parla de la ignorància al voltant de la realitat trans i vol donar visibilitat a nous models de família. Inspirada parcialment en la vivència personal d’un dels seus protagonistes (Ian Bermúdez), López explica la història d’uns pares joves i progressistes que queden paralitzats quan la seva filla els presenta un noi trans amb qui vol formar una família. En aquest muntatge que combina text i música, López aborda els prejudicis al voltant del sexe i el gènere fins i tot entre aquells que en públic tenen una posició més oberta. Preu: 20 euros. Les entrades són a la venda, amb els descomptes habituals, a través de La Botiga del Museu i al web www.culturatarrega.cat.
Activitat complementària
La Regidoria de Cultura, impulsora del cicle escènic, també proposa aquesta vegada una activitat complementària a la funció teatral que compta amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat. Així, aquest dimecres 8 de febrer, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a la Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell (plaça de Sant Antoni) una xerrada sobre ‘Les noves sexualitats’, a càrrec d’Andrés Scagliola, consultor en drets humans, polítiques públiques de diversitat sexual i de gènere i interseccionalitat. Scagliola és el primer polític uruguaià a declarar-se públicament gai. En els darrers anys hem estat testimonis d’una nova revolució en la interpretació de la identitat de gènere, que ha deixat de ser senzillament binaria i han aflorat noves identitats i orientacions sexuals i afectives. Si us perdeu entre sigles com LGTBIQA+, aquesta conferència us interessa.
Més propostes per al públic infantil
Un any més, la capital de l’Urgell ha apostat per una programació escènica de qualitat combinant muntatges de caràcter més popular amb altres de creació contemporània innovadora. Si bé ‘Família (Im)possible’ és la darrera proposta adreçada al públic adult d’aquesta temporada, el cicle n’inclou dues més pensades per als més petits. Es tracta de l’espectacle ‘The postman’ de Txema Muñoz (26 de febrer) i ‘Sota. Sola’ de Ka Teatre, Íngrid Domingo i Jordi Farrés (12 de març). La 28a Temporada d’Arts Escèniques va arrencar el passat setembre amb molt bona resposta per part del públic, fet que es va traduir en prop de 200 abonaments despatxats.