La Sala Marsà de Tàrrega acull fins al 26 de febrer una exposició d’il·lustracions de Montserrat Picas

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

La primera exposició que acull la Sala Marsà de Tàrrega aquest 2023 és de caràcter intimista i aplega una vintena d’il·lustracions de l’artista plàstica Montserrat Picas (Barcelona, 1955) elaborades durant el 2020. Així, avui divendres s’ha inaugurat la mostra ‘Paisatges interiors’, que inclou una sèrie de 22 dibuixos fets amb llapis de grafit i de colors muntats sobre tela i tractats amb “gesso” amb els quals Picas va entomar el confinament, durant el qual es trobava en plena elaboració del procés de dol per la mort sobtada del seu marit dos anys abans.

Segons ha manifestat l’autora resident al Priorat en el decurs de la inauguració de l’exposició, “es tracta d’obra molt personal, que neix del dolor profund, però que també va aportar amor i curació a la meva ànima”, atès que des de la mort del seu marit havia deixat les arts plàstiques de banda. Picas ha explicat que “vaig començar a dibuixar figura humana amb llapis sobre paper, però de seguida em vaig adonar que aquells dibuixos eren importants per a mi i vaig preparar bastidors amb paper per poder traslladar-los a un format més consistent”. El resultat van ser una vintena llarga de peces que esdevingueren “una part importantíssima del procés de dol que em van permetre continuar treballant”.

L’acte inaugural ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Carlos Vílchez, que ha expressat la satisfacció del municipi per acollir una de les primeres exposicions de Montserrat Picas, l’obra de la qual fins ara només s’ha pogut contemplar a Falset i a Sant Feliu de Pallerols. La mostra romandrà oberta fins al 26 de febrer.

Sobre Montserrat Picas

Montserrat Picas Colomer (Barcelona, 1955) va cursar estudis d’art a l’Escola Massana. Amb tot, la seva dedicació professional al món de l’art és més aviat minsa. La seva obra es caracteritza per l’eclecticisme, tant per la temàtica que hi expressa com per la tècnica emprada. Destaca, però, un interès creixent per plasmar el paisatge que l’envolta. Tot i que darrerament ha treballat amb tintes i aiguades, també fa servir altres tècniques com l’acrílic i l’oli. L’any 2018, en morir el seu espòs, va deixar de pintar i no va ser fins després de l’elaboració de la sèrie de dibuixos que fins al 26 de febrer es poden visitar a la Sala Marsà de Tàrrega que va reprendre la seva activitat artística. Tot i que des de fa tres anys resideix al Priorat, Picas té amistats a la capital de l’Urgell, on havia treballat el seu marit.