La Sala Marsà de Tàrrega inaugura una exposició de collages de l’artista local Xavier Fonoll

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega continua promovent els artistes locals a través d’exposicions a la Sala Marsà. L’espai, gestionat per la Regidoria de Cultura, s’ha consolidat com a plataforma de promoció a l’abast dels creadors targarins. El darrer exemple és la mostra inaugurada ahir dijous amb obres de Xavier Fonoll (Tàrrega, 1967). ‘Ironia de paper’ és el títol que ha escollit per presentar al públic el seu nou conjunt de treballs realitzats amb la tècnica del collage. Es tracta d’una vuitantena de peces que prenen com a base notícies publicades en paper en diaris i revistes entre els anys 1954 i 1960. A partir d’aquí, “tracto aquestes imatges sota el meu filtre creatiu reflexionant amb ironia sobre diversos temes socials”, explica l’artista. La violència de gènere, el bullying o la moda són alguns dels eixos argumentals.

Escultor i creador polifacètic, Xavier Fonoll va cursar cicles formatius a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara (EASDO), on ja va oferir dues exposicions individuals. També ha exhibit obres a Girona, Concabella i Santa Coloma de Queralt a més de participar en una cinquantena de mostres col·lectives arreu de Catalunya. ‘Ironia de paper’ suposa la seva segona proposta a la Sala Marsà, on l’any 2018 va portar ‘Retalls de vida’. D’altra banda, és coautor de diversos treballs artístics en edificis de Tàrrega com l’esgrafiat del vestíbul de l’EASDO o els trencadissos que ornamenten les façanes de l’Edifici Cadí o els habitatges de l’antic Cinema Casal, treball que va rebre el Premi Culturàlia 2004 a la millor actuació arquitectònica – urbanística.

‘Ironia de paper’, que romandrà oberta fins al pròxim 30 d’octubre, va rebre ahir els primers visitants com és el cas del regidor de Cultura, Carlos Vílchez. L’edil va manifestar que “des del consistori donem suport i visibilitat als artistes de la ciutat”. A més, va destacar la implicació de Xavier Fonoll vers Tàrrega, ja que es va formar a l’EASDO i ha deixat empremta en diferents indrets urbans de la capital de l’Urgell.