La segona jornada de la 36a Setmana Agrària de Bellpuig dedicada a l'autoconsum d’energia fotovoltaica

Redacció | Foto: Ajuntament de Bellpuig

Ahir la Llotja de Bellpuig acollia la segona de les jornades tècniques organitzades per l’Ajuntament de Bellpuig, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Medi Rural de la Generalitat de Catalunya i la Llotja de Bellpuig.

La jornada estava dedicada a l’autoconsum d’energia fotovoltaica a l’àmbit agrari i va tenir de ponent al Sr. Jordi Jordana Coscolla, cap de la Secció d’Activitats Radioactives i Extractives i Energia a Lleida del DACC.

Jordi Jordana va explicar en quin moment ens trobem actualment, energèticament parlant, a Catalunya, com la normativa permet ara d’una forma oberta l’autoconsum, necessari per a la transició energètica, i quins són els passos per tramitar una instal·lació d’autoconsum.

Així mateix, va assenyalar que en l'actualitat hi ha moltes ajudes per a fer aquestes instal·lacions.

Aprofitant la temàtica de la jornada, l’alcalde, Jordi Estiarte, va fer una presentació de la nova comunitat energètica Energies Compartides de Bellpuig i Seana”, una associació impulsada des de l’Ajuntament de Bellpuig, però amb base ciutadana que vol fer realitat un model de transició energètica al municipi de Bellpuig i que es va constituir justament, el passat 12 de gener.

L’associació ben aviat es constituirà en cooperativa i l’alcalde va detallar als assistents els seus objectius i funcionament tot convidant-los a sumar-se al projecte.

Avui la jornada clourà amb els cultius alternatius al panís, resultats de soja, varietats i marcs de plantació, a càrrec del Sr. Josep Anton Betsebé de l’IRTA