La setmana vinent l'Ajuntament de Tàrrega iniciarà les obres de reforma de la plaça de les Bòbiles

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega preveu iniciar durant la setmana vinent les obres de reforma de la plaça de les Bòbiles, un dels principals projectes que figuren a l’agenda d’actuacions urbanístiques. Els treballs suposaran una inversió de 214.827 euros, que es finançaran mitjançant la concertació d’un préstec a llarg termini, tal com es va aprovar en la sessió ordinària del Ple de Tàrrega del passat mes d’octubre. Gràcies a aquesta operació bancària, la capital de l’Urgell podrà executar les obres dins els terminis fixats a l’espera de resoldre la tramitació d’una subvenció per part de la Diputació de Lleida.

La plaça de les Bòbiles, situada a l'illa que conformen els carrers de Bellpuig, Pau Casals, Betlem i l’avinguda d’Ondara, serà objecte d’una remodelació integral per esdevenir un espai arbrat de lleure i passeig amb un nou paviment granular. Serà una notable millora paisatgística que es completarà amb mobiliari urbà, jocs infantils i enllumenat públic. De 5.360 metres quadrats de superfície, la plaça disposarà de camins per a vianants, zones enjardinades i mig centenar de llocs d’estacionament gratuït distribuïts en dos espais delimitats amb arbustos a prop dels carrers de Pau Casals i Bellpuig.

El projecte, que s’ha dividit en dos lots, preveu la plantació d’una vintena d’espècies d’arbres. El primer lot, corresponent als treballs de pavimentacions de terres, pavimentacions, jardineria i enllumenat de l’espai, s’ha adjudicat a l’empresa Jarditec Serveis Enginyeria del Paisatge SL per un import de 178.281 euros (IVA inclòs). Per la seva banda, el lot 2, que contempla el subministrament i col·locació de mobiliari urbà i jocs infantils, s’ha adjudicat a Happyludic Playground and Urban Equipment SL per valor de 36.546 euros (IVA inclòs).

Espai pioner a la ciutat

Amb l’inici de les obres, que tenen un termini d’execució de quatre mesos, la capital de l’Urgell farà realitat un projecte llargament reivindicat per les famílies dels dos centres educatius que hi ha a la zona, l’escola Maria-Mercè Marçal i la llar d’infants El Niu. “Des de la Regidoria d’Urbanisme treballem no només per fer realitat una obra molt esperada sinó per construir un espai pioner a la nostra ciutat. A Tàrrega tindrem una de les places més sostenibles de les comarques de Lleida”, ha assegurat el regidor de l’àrea, Jose Luís Marín.

Les tasques començaran amb el desbrossament i l’esplanació del terreny. Tot seguit es procedirà a estendre el nou paviment granular per posteriorment delimitar els espais i zones que tindrà la futura plaça i els treballs de jardineria per dotar-la de vegetació. El projecte també contempla la millora de l’enllumenat públic de l’espai mitjançant la instal·lació de lluminàries tipus LED.

Estacionament prohibit mentre durin les obres

Prèviament, aquesta setmana s’han retirat les peces de formigó que separaven l’àrea de joc de la plaça de la zona d’aparcament. Val a dir que a partir de dilluns que ve, 9 de gener, i mentre durin les obres quedaran anul·lades temporalment les places d’estacionament de la plaça. Un cop finalitzats els treballs, Tàrrega guanyarà, per tant, una nova zona verda dins el cas urbà que potenciarà la pràctica d’activitats a l’aire lliure i que contribuirà a dignificar l’entorn de l’oest de la ciutat, on s’ubiquen diversos equipaments públics com són tres centres educatius, el tanatori o la seu d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya.