L'Ajuntament d'Agramunt repartirà ampolles per netejar l'orina de gossos

Es podran recollir a les oficines del consistori a partir del dimecres 13 de març en horari d'atenció al públic
Ampolles distribuïdes per l'Ajuntament d'Agramunt ©AjuntamentdAgramunt
photo_camera Ampolles distribuïdes per l'Ajuntament d'Agramunt ©AjuntamentdAgramunt

Amb la finalitat de mitigar les conseqüències dels orins canins als espais públics, l'Ajuntament d'Agramunt posarà en marxa una campanya de sensibilització que ofereix ampolles de plàstic de manera gratuïta per a la neteja de l'orina dels gossos als carrers.

A partir del dimecres 13 de març, els propietaris de gossos registrats podran obtenir aquestes ampolles a les oficines municipals en horari d'atenció al públic. En cas de no tenir els animals censats, es requereix realitzar el tràmit d'inscripció a les mateixes dependències del consistori.

Segons ha detallat la regidora Elena Pascuet, responsable de l'àrea, aquesta iniciativa té com a objectiu principal reduir l'impacte dels orins de gossos a l'espai urbà, evitant males olors i el deteriorament del mobiliari públic, com bancs, fanals o papereres, així com la degradació de façanes.

Les ampolles s'ompliran amb una solució d'aigua i vinagre, en proporció de 3/4 d'aigua i 1/4 de vinagre

Aquesta acció s'emmarca dins de la segona fase de la campanya de sensibilització dels animals de companyia impulsada per l'Ajuntament, que busca fomentar una convivència responsable i cívica amb els animals domèstics.