L’Ajuntament de Castellserà inverteix 80.000 euros al cementiri municipal

Redacció / Foto: Ajuntament de Castellserà.

L’Ajuntament de Castellserà està a punt de finalitzar dues inversions al cementiri municipal. Per una banda, la construcció d’un nou bloc de nínxols i per altra, la pavimentació dels carrers centrals de l’espai.

El passat mes de març es van iniciar les obres de construcció d’un nou bloc de 44 nínxols al cementiri de Castellserà, una obra valorada en gairebé 50.000 euros per a donar servei a tota la població que ho necessiti.

Amb la nova construcció, el consistori vol elaborar un reglament per al cementiri municipal, ja que com indica el consistori, ara mateix no n’hi ha cap, que reguli les concessions de nínxols i adaptar-ne també l’ordenança. Tot plegat es parlarà amb una reunió participativa que tindrà lloc abans de l’estiu, un cop finalitzades les obres i en la que també es posarà damunt de la taula la possibilitat d’adquirir part dels nínxols que s’han construït de nou.

Per altra banda, fa poc que s’han iniciat també les obres de pavimentació dels carrers principals del cementiri, que encara eren de grava. L’objectiu principal de l’actuació és facilitar l’accés als blocs de nínxols a totes aquelles persones amb mobilitat reduïda i persones grans amb un paviment molt més transitable.

Per altra banda, un dels altres propòsits és poder conduir totes les aigües de la pluja i evitar així que malmetin les tombes de terra i les parets més antigues de l’equipament.

El mateix projecte de pavimentació contempla també la construcció d’una nova porta de servei a la cara nord del cementiri per permetre que vehicles grans puguin accedir a les instal·lacions en cas de necessitat, ja que ara mateix, la porta principal és molt estreta i els vehicles tenen força dificultats per accedir a l’interior del recinte.

Aquesta actuació, que té un pressupost aproximat de 33.000 euros, és finançada en gairebé la seva totalitat pel pla d’inversions en matèria de Salut de la Diputació de Lleida.

La voluntat del consistori és seguir treballant en la millora de l’espai, amb un projecte per arranjar l’aparcament de l’entrada, la millora de la pintura de tots els nínxols, així com dotar de més espai de descans, tant el cementiri, com el camí per als vianants que arriba des del poble fins a aquest equipament.