L’Ajuntament de Tàrrega avança els tràmits d’expropiació d’un immoble per l'ampliació de l’Arxiu Comarcal

Tàrrega fa un pas més en els tràmits per fer realitat el projecte d’ampliació de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell, al nucli antic de la localitat.

El Ple va donar llum verda definitiva el dijous a la nit en sessió ordinària a la relació de béns i drets afectats per l’adquisició d’un immoble situat al carrer de Lluís Folquet 17, on es preveu aixecar un nou edifici contigu a l'equipament, així com a la declaració sobre la necessitat d’ocupació dels terrenys.

La proposta fou aprovada per unanimitat de tots els grups municipals: ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i Junts per Tàrrega. De fet, en la sessió del passat mes de novembre, el plenari ja va donar el vistiplau a l’adquisició de l’esmentada finca amb els vots a favor de tots els grups de l’arc consistorial.

D’aquesta manera, l’Arxiu, que ara es troba al límit de la seva capacitat, guanyarà en superfície útil i podrà augmentar l’espai destinat a la preservació i custòdia de documents alhora que oferirà un millor servei als usuaris.

Una vegada hagi adquirit la finca, la qual té una superfície de 152 metres quadrats i és un immoble desocupat, el consistori efectuarà la seva cessió al Departament de Cultura perquè s’encarregui de l’execució del projecte constructiu. El nou edifici ja es preveu dins el sistema d’equipaments del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell, inaugurat l’any 1986, ha vist créixer amb els anys la seva activitat i el seu conjunt documental. Actualment, alberga 156 fons donats per institucions, entitats i particulars. Amb entrada des del carrer de les Sitges, l’edifici acumula més de 1.600 metres lineals de documents i 364.000 fitxers digitalitzats. La seva gestió correspon a la Xarxa d’Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya i rep el suport del Consell Comarcal de l’Urgell i l’Ajuntament de Tàrrega. El nucli antic de Tàrrega aplega altres equipaments emblemàtics com el Museu Tàrrega Urgell, la Biblioteca Pública Germanes Güell o la seu de la Regidoria de Cultura.

Setena modificació del cartipàs

El Ple va donar llum verda amb el suport de l’Equip de Govern i el vot contrari de Junts a la setena modificació del cartipàs municipal per tal de designar el regidor Daniel Esqué representant suplent a l’Associació de Municipis i Entitats per a l’Aigua Pública (AMAP) i la regidora Laia Recasens de l’Associació de Municipis i Entitats per a l’Energia Pública (AMEP) en substitució de Teresa Sala Izuriaga, la qual va formalitzar la seva renúncia com a regidora l’octubre passat.

D’altra banda, el Ple va aprovar de forma unànime la proposta d'acord relativa a l'aplicació de les retribucions dels empleats de l'Ajuntament i l'EFEL Fira de Teatre al Carrer per a l'exercici 2022 d'acord amb el previst a la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat, que estableix un increment del 2% per al present any.