L’Ajuntament de Tàrrega contracta quatre persones provinents d’Ucraïna i una persona trans* durant un any

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega, a través del Centre de la Solana, ha contractat quatre persones provinents d’Ucraïna i una persona trans*. La formalització d’aquests contractes laborals, d’un any de durada, ha estat possible gràcies a dues subvencions del programa Treball i Formació per fomentar l’ocupació i la contractació de col·lectius que presenten majors dificultats per accedir al món laboral que ha rebut el consistori, l’import de les quals supera els 139.000 euros.

Dels cinc treballadors contractats, quatre executen tasques de suport a la Regidoria de Serveis Municipals i una, tasques de suport administratiu a la Regidoria d’Acció Social Associativa, Igualtat i Salut. En el cas de les persones provinents d’Ucraïna, a més, durant la jornada laboral, se’ls donarà formació en català alhora que se’ls ofereix acompanyament per a una millor adaptació al lloc de treball i un reforç per millorar les seves competències.

Aquestes ofertes de treball es gestionaran a través de l’Oficina de Treball de Tàrrega del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i del Centre La Solana de l’Ajuntament de Tàrrega.

El programa Treball i Formació és una política de foment de l’ocupació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) que subvenciona la contractació de persones en situació d’atur i pertanyents a col·lectius amb més dificultats per accedir al món laboral i, per tant, major risc d’exclusió social. A més del contracte laboral a jornada completa durant un any, el programa inclou formació per a l’adquisició de competències professionals i transversals, així com acompanyament per afavorir la inserció laboral de la persona beneficiària.

La novetat de la convocatòria d’aquest any és la línia destinada a la contractació de persones trans*, ja que es tracta d’un col·lectiu que pateix encara discriminacions en molts àmbits, també el laboral, i amb veritables dificultats per trobar feina: aproximadament un 85% de les persones trans* estan desocupades. Aquest fet condemna moltes d’aquestes persones a l’exclusió social. Una altra novetat, ha estat la línia destinada a facilitar l’accés al món laboral de les persones ucraïneses refugiades a Catalunya, així com augmentar les seves competències professionals i idiomàtiques.