L’Ajuntament de Tàrrega presenta els seus nous cursos per fomentar l'ús de les TIC com a eina de socialització

Redacció | Fot: Ajuntament de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha presentat mitjançant el servei municipal gòTIC les seves noves activitats dedicades a potenciar l’ús de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a eina de socialització i de coneixement. Són propostes obertes al conjunt de la ciutadania i es basen en l’acompanyament de les persones que volen perdre la por a les TIC contribuint així al seu empoderament. L'acte de presentació de la programació de tardor s’ha dut a terme aquest migdia al Centre d'Entitats de Tàrrega davant una cinquantena de persones. El dinamitzador i responsable del servei, Ramon Oromí, ha detallat que enguany les propostes formatives incorporen els aprenentatges assolits durant els mesos de confinament i recuperen al màxim la presencialitat.

Amb el lema “Amb el gòTIC, posa-hi bé”, la nova programació no oblida que “la telepresencilitat ens ha permès arribar a més persones i més lluny, facilitant una experiència més personalitzada i especifica”, ha explicat Oromí. En aquest sentit, el gòTIC vol refermar la seva manera de fer artesana i personal d'aprendre i compartir camins cap a les TIC. Alhora que convida qui encara es resisteixi a fer el pas a fer-lo “d’una manera activa i distesa”.

Algunes de les activitats que s’impartiran són iniciació i aprofundiment en l'ús de dispositius mòbils, edició gràfica, millora de l’ocupabilitat amb les TIC, autoprotecció i pacificació digitals. També sobre accessibilitat i ús d'aplicacions mòbils. De la mateixa manera, també s’ofereixen franges de suport i acompanyament individualitzat, per persones i entitats. Les inscripcions es realitzaran presencialment a partir del 20 de setembre a la seu del gòTIC, al Centre d’Entitats.