L’Ajuntament de Tàrrega ultima les obres de restauració de la coberta en una de les naus del Museu Trepat

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ultima aquests dies la rehabilitació de la coberta de la nau 10 del Museu Trepat. Els treballs s’han dut a terme amb caràcter urgent per posar fi a les deficiències estructurals detectades a causa del pas del temps. Es tracta, per tant, d’una acció de preservació del patrimoni industrial que suposa una inversió de 21.504 euros (IVA inclòs). La intervenció s’ha centrat en la substitució integral d’una de les encavallades de fusta, fet que permetrà reforçar la teulada. Els operaris també han restaurat bigues, llates i teules, les quals s’han reposat amb nous acollaments i carenes. Això, a més, assegurarà la impermeabilitat i evitarà problemes de filtracions. En total, s’han reparat 144 metres quadrats de superfície de la coberta.

Les obres, que es troben ara a la recta final, han estat tramitades i supervisades per la Regidoria d’Urbanisme. L’empresa Construccions i Enderrocs A. Rull s’ha encarregat dels treballs, similars als que ja es fan efectuar l’any passat a les naus 14, 15 i 16. Tot plegat suposa un altre pas endavant en la preservació d’aquest conjunt arquitectònic, museïtzat pel consistori targarí des de l’any 2012. De moment, la nau 10 ara restaurada no forma part del circuit habitual de visites si bé la reparació de la coberta era necessària per garantir-ne la conservació i planificar usos futurs.

El Museu Trepat de Tàrrega ha esdevingut un testimoni singular de la mecanització del camp durant el segle XX. L’antiga factoria, dedicada a la producció de maquinària agrícola, és un valuós vestigi del passat històric industrial del territori. En paral·lel, altres naus del complex alberguen d’uns anys ençà diversos usos: el Centre d’Empreses Innovadores (nau 19), un espai multiús (nau 18) i el taller de fusteria del Centre La Solana (nau 17). L’edifici del departament comercial de la factoria també ha estat objecte d’obres recentment per albergar altres serveis i equipaments.