L'Ajuntament de Tàrrega ja ha atès una quinzena de famílies afectades del bloc del carrer Claravalls

El consistori assenyala a la SAREB com a responsable del possible desnonament i demana mediació
Vista de l'edifici del carrer Claravalls de Tàrrega ©Comarques
photo_camera Vista de l'edifici del carrer Claravalls de Tàrrega ©Comarques

L'Ajuntament de Tàrrega ja ha atès mitjançant l'Oficina d'Habitatge local a una quinzena de famílies del bloc de pisos del carrer Claravalls, 9 que haurien rebut la interlocutòria judicial per abandonar les seves llars. Segons el regidor d'Habitatge, Miquel Nadal, aquesta interlocutòria va obligar els llogaters a declarar als jutjats de Cervera sense informar-los de la documentació que havien d'aportar.

La interlocutòria els diu que no aporten rebut de pagament o que aquest no coincideix amb el propietari i que, per tant, podrien ser desnonats. Tanmateix, des de l'Oficina d'Habitatge de Tàrrega han pogut corroborar que totes les famílies que han demanat assistència tenen contracte i compleixen amb els pagaments.

Nadal ha assenyalat la Sareb com a responsable d'aquest moviment en el qual el banc dolent es quedaria amb l'immoble a través d'una execució hipotecària a la immobiliària que n'és propietària i amb l'objectiu de vendre els pisos. El regidor també ha alertat que Tàrrega no té la capacitat de reubicar les 30 famílies afectades donada la poca oferta i els elevats preus del lloguer.

Tàrrega és un dels municipis catalans declarats zona tensada amb regulació del preu del lloguer

El responsable de l'àrea d'Habitatge també apunta que s'hauria d'haver demanat un informe de vulnerabilitat abans de fer fora les veïnes i que no s'ha fet. En aquest sentit, el servei públic d'assessorament jurídic a l'habitatge Ofideute ha iniciat un període de mediació i ha demanat a serveis socials aquests informes. El consistori ha demanat una reunió amb la Sareb, tot i que encara no han obtingut resposta.

L'Ajuntament de Tàrrega va reunir-se fa uns mesos amb la Sareb per gestionar els pisos buits que tenen al municipi, sense cap resultat

Al mateix temps, l'Ajuntament s'ha reunit amb els serveis socials del Consell Comarcal de l'Urgell per poder allargar els casos i evitar el possible desnonament. “La situació és bastant greu perquè la responsabilitat recau en els Ajuntaments”, ha lamentat Nadal, qui també ha mostrat tot el suport des del consistori a iniciatives com el grup d'habitatge de Tàrrega, que s'ha constituït d'urgència per fer front a aquesta problemàtica.

Per aquest divendres a dos quarts de set de la tarda s'ha convocat una assemblea a la plaça Girona per organitzar una resposta col·lectiva entre veïns i el grup d'habitatge.