L'Ajuntament de Tornabous demana frenar el projecte de la planta de biogàs de la Sentiu de Sió

Aproven per majoria una moció al Ple demanant la denegació de l’aprovació del Pla Especial urbanístic que afecta la zona
Ajuntament de Tornabous. © Diputació de Lleida
photo_camera Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Tornabous. © Diputació de Lleida

En el ple d’aquest passat dilluns 6 de novembre, l’Ajuntament de Tornabous ha aprovat una moció en contra de la macrocentral de biogàs prevista als Plans de Sió, que afectaria els termes municipals de la Sentiu de Sió i de Bellcaire d’Urgell.

El text, que ha estat aprovat per àmplia majoria 6 vots a favor, acorda denunciar la situació d’incompliment de nombroses normatives, sol·licitar la denegació de l’aprovació provisional i definitiva del Pla Especial Urbanístic Autònom en sòl no urbanitzable (afectant gairebé 10 Ha de sòl d’alt valor agrícola) i sol·licitar la retirada definitiva del projecte. A més, també s’acorda donar suport i adherir-se a la Plataforma Pobles Vius i a la campanya que aquesta entitat està liderant al territori en contra d’aquestes instal·lacions a la comarca.

Des de Tornabous, el seu alcalde, David Vilaró, manifesta “la importància de ser el primer ajuntament a aprovar aquesta moció i fa una crida a la resta de consistoris i consells comarcals de l’Urgell i la Noguera a sumar-s’hi”, així com “interpel·la al Parlament de Catalunya a posicionar-se sobre aquest model energètic i de pagesia que està imperant a les comarques de Ponent”. També posa de manifest que “darrere d’aquesta macrocentral hi ha un lobby energètic de fons d’inversió internacional que pretén fer negoci amb el tractament de residus d’origen molt divers. I que perquè sigui rendible caldrà rebre aportacions llunyanes de moltes tones de residus que requeriran un elevat trànsit de vehicles pesants i contaminació a la zona”. La verdad es 

Cal recordar que aquest ajuntament també va presentar al·legacions a la tramitació d’informació pública d’aprovació inicial per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida, publicació que es va fer en ple mes de juliol.