L'Associació Alba i l'Escola d'Art Ondara s'uneixen per cremar els prejudicis en un mural col·laboratiu

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Avui de les 11 h i fins a les 14 h les persones d'Alba han dut a terme l'última la fase final del projecte en què han estat treballant conjuntament amb els alumnes de Cicle Mitjà d'Art Urbà de l'Escola d'Art Ondara. Es tracta d'un mural col·laboratiu que sota el nom de “Cremar els prejudis” que han començat a pintar avui en el marc de la 23a edició de la Fira dels Artistes i Activitats Tradicionals.

El mural sorgeix a partir dels 2 tallers previs que van dedicar a pensar i idear les imatges que representarien a la paret que hi ha entre el camp de futbol i el Club Natació Tàrrega. El projecte ha comptat amb la participació de més d'una vintena d'artistes i l'artista urbà Llukutter.

Llukutter, ha estat l'encarregat de dirigir el projecte, i tal com explica “El que hem fet durant dos dies previs al mural ha sigut treballar els prejudicis i els aspectes que hauríem de canviar, cremar o enfrontar d'alguna manera, dividits en petits grups dels alumnes de l'Ondara i l'Alba”. “Hem representat diferents prejudicis de forma metafòrica, com per exemple, les diferències entre persones o entre iguals, la dificultat d'encaixar els uns amb els altres… i també hem fet una foguera on cremem tots els prejudicis que hem tractat”, ha afegit.

Ivan Egea, professor de l'Escola d'Art Ondara, especialista en moral, ha remarcat que “A nivell públic ha sigut el primer cop que els alumnes del Cicle Mitjà d'Art Urbà de l'Escola d'Art Ondara surten a palestra”, Egea ha afegit, que ha sigut una gran oportunitat pels alumnes per poder pintar i expressar-se.

Sergi Badia, un dels usuaris de l'Associació Alba, afirma que l'experiència ha estat “Molt relaxant, perquè m'agrada molt dibuixar i em tranquil·litza dibuixar”, a més ha remarcat que “m'ha agradat molt que els dibuixos estiguin a la paret, i que tothom els pugui veure”.