L'Associació Alba replanteja l'ús de l'antic espai del Museu del Joguets de Verdú a través del Mutare al Territori

Redacció | Foto: Associació Alba

Avui, dissabte 19 de novembre, l’Associació Alba de la mà de la Fundació Carulla han organitzat un Mutare al Territori, una sessió de cocreació on s’han trobat una cinquantena d’agents socials i culturals del territori per trobar respostes concretes a un repte que l’entitat s’ha plantejat: Com transformar l’Espai de Verdú perquè esdevingui un espai cultural comunitari i inclusiu. Un espai obert a totes les persones, amb una oferta d’activitats definida des de la cocreació dels diversos agents i entitats del territori i que aprofiti i posi en valor la història del mateix espai (Museu de Joguines i Autòmats), la riquesa del mateix territori (cultura, creació, gastronomia) i el coneixement de l’Associació Alba (mirada inclusiva).

La jornada s’ha dut a terme en el mateix espai de Verdú i ha comptat amb una primera part de xerrades inspiradores amb l’experiència del projecte del futur Vapor de Prodis, un equipament que ha projectat l’Associació Prodis de Terrassa perquè esdevingui un espai comunitari i inclusiu per a la ciutat; i el procés participatiu que va iniciar el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí per resoldre el repte de promoure l’accés a la cultura per a tothom.

A continuació els tècnics de la Fundació Carulla han dividit els assistents en 6 grups diferents. S’ha demanat que els grups exposessin idees de necessitats i activitats concretes que es podrien arribar a fer en aquest espai.

Entre les propostes aportades hi ha la de convertir part de l’edifici en un espai gastronòmic, un espai de formació i promoció de la ceràmica o un espai per promoure la inclusió a través del joc.

Per tancar la jornada el grup de dansa 'Dance to meet you' de la Fundació MAP ha ofert un espectacle de dansa creativa on ha fet participar a tothom ballant i cantant.

Des de la Fundació Carulla faran arribar les conclusions a tots els participants per tal de crear una comissió per seguir el projectes i impulsar-lo entre tots i totes.