L'equipament comunitari 'La Bassa', a Sant Martí de Maldà rebrà 924.000 € del fons Next Generation

Redacció | Foto: Diputació de Lleida

Avui dimarts dia 24 de febrer el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat l’equipament comunitari ‘La Bassa’, que l’Associació Alba està construint a Sant Martí de Maldà, al municipi de Sant Martí de Riucorb, i que disposarà de 24 places residencials.

Una vegada finalitzat, l’espai comptarà amb un centre de dia en l’àmbit rural per a gent gran amb servei de cuina; espais multisensorials; espais polivalents i oferirà serveis d’atenció domiciliària per donar suport a persones amb dependència que viuen als pobles de la Vall del Corb.

L’Ajuntament de Sant Martí va cedir-ne la propietat al Grup Alba l’any 2018 per a la construcció d’un centre de dia per a la gent gran (20 places); un centre ocupacional (12 places); l’esmentada llar residencial (24 places), i en una segona fase, una residència per a gent gran amb 11 places.

El nom de ‘La Bassa’ fa referència a l’antiga bassa d’aigua dolça —ara seca— que es troba encara ubicada on hi haurà la zona enjardinada.

El projecte acaba de rebre la notificació que se li atorguen 924.000 € de fons Next Generation, que serviran per completar les obres de la primera fase. La Diputació col·labora amb el Grup Alba amb un conveni per a les anualitats 2021-2022 de 400.000 € en total.

Talarn ha estat acompanyat de la directora del Grup Alba, Maite Trepat; l’alcalde de Sant Martí de Riucorb i president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells; el responsable d’infraestructures del Grup Alba, Xavier Marco; la responsable de l’equipament ‘La Bassa’, Marina Minguell, i els regidors de Sant Martí de Maldà, Carme Alonso i Josep Pla.

Joan Talarn ha destacat “el compromís de la Diputació amb aquells que més ho necessiten”, a l’hora d’apostar en projectes com aquest, i també “Sant Martí no és una capital, i aquestes coses volem fomentar-les. El fet que aquest centre d’acollida per a les persones que s’han anat fent grans i que tenen una certa vulnerabilitat estiguin ubicats a tot arreu del territori és una cosa que sempre hem reivindicat des de la Diputació”.

Per la seva banda, Maite Trepat ha explicat que “és un projecte de tothom. Des de la Diputació, des del primer dia van veure que era un projecte molt interessant, primer per l’aposta que no tot passi al cap de la comarca, sinó que ho faci als pobles. I també que recuperem un edifici que estava aturat durant 20 anys”. Es tracta “de dinamitzar el territori, que generi llocs de treball i riquesa i que, sobretot, permeti que les persones grans puguin continuar vivint en aquest entorn meravellós”.