Les dones i joves de l'Urgell ja poden sol·licitar la inserció en empreses turístiques de la Ruta del Cister a través de l’Oficina Jove

Redacció | Foto: Consell Comarcal Urgell

La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Núria Ramon, ha inaugurat aquest matí el punt d’informació que s’inclou en l'Oficina Jove de l’Urgell (a Tàrrega) vinculat al programa europeu d’inserció laboral Internisa. Ho ha fet a la capital de comarca acompanyada del conseller comarcal d’Educació, Joventut, Habitatge i Repoblament, Sebastià Mata; del regidor de Ciutadania, Educació i Treball de Tàrrega, Xavier Rossell-Aparicio; del director dels Serveis Territorials del Departament de Drets Socials, Joan Segura, i de la coordinadora territorial de Joventut, Maricel Segú, entre d’altres.

Aquest punt d’informació físic permetrà atendre dones i joves que vulguin formar-se en competències digitals i inserir-se laboralment en el sector del turisme, concretament en empreses i cooperatives vinculades a la Ruta del Cister. D’aquesta manera, l’OJ difondrà la iniciativa i el seu personal orientarà les persones que s’hi mostrin interessades. A la mateixa oficina, les candidates a participar en el projecte rebran assessorament per valorar les seves possibilitats i també podran inscriure’s a la plataforma del programa Internisa creada per fer casar oferta i demanda a través d’ordinadors i tauletes que s’han instal·lat a l'OJ exclusivament per a aquest ús.

Justament, aquest matí s’ha fet l'acte de signatura entre la directora general de l’ACJ, el conseller de Joventut del Consell Comarcal de l’Urgell i el regidor de Joventut de Tàrrega per a la cessió de l’ús d’aquest material informàtic adquirit per Joventut i cedit a l'Oficina Jove perquè les dones i joves es puguin informar del programa i hi puguin inscriure’s com a demandats de feina en el sector del turisme.

Aquest punt d’informació també serà el marc, aquest octubre, on Joventut organitzarà tallers per a preparar les dones i joves a fer un videocurrículum i a manejar l’APP d’Internisa. Així mateix, el nou servei també formarà empreses vinculades a la ruta del Cister interessades a contractar personal a través del programa Internisa i a internacionalitzar el negoci. En concret, els tallers formaran els empresaris i membres de cooperatives del sector turístic en l’àmbit de la digitalització del negoci amb tècniques com ara un test d’autodiagnosi –elaborat per la Direcció General de Turisme- per tal de valorar el seu posicionament en el món digital. També se’ls ensenyarà a millorar les eines comercials i de promoció turística en línia.