L'Escola Maria-Mercè Marçal de Tàrrega a punt d'estrenar les noves aules

Els treballs que du a terme el Departament d'Educació permetran guanyar espai al centre, que des del curs passat és de dues línies
Instal·lació del mòdul a l'escola Maria-Mercè Marçal de Tàrrega. © Ajuntament de Tàrrega
photo_camera Instal·lació del mòdul a l'escola Maria-Mercè Marçal de Tàrrega. © Ajuntament de Tàrrega
L'escola Maria-Mercè Marçal de Tàrrega ben aviat disposarà de noves aules. Les obres d'instal·lació d'un mòdul prefabricat que permetrà guanyar espai al centre encaren la recta final. Un cop enllestits els treballs, l'escola, que des del curs passat és de dues línies, comptarà amb quatre noves classes. El Departament d'Educació va satisfer així la petició de la comunitat educativa del centre, on bona part dels cursos ja estaven desdoblats. Per tal de resoldre la demanda d'espai, Educació duu a terme les obres per instal·lar un mòdul prefabricat en un terreny contigu cedit per l'Ajuntament de Tàrrega.

Aquest dijous han arribat una vintena de camions de gran tonatge carregats amb les estructures que formen el mòdul, de nova construcció. Així, els operaris treballen en la seva instal·lació per tal que les pròximes setmanes es pugui procedir a connectar-ne els subministraments d'electricitat, aigua i clavegueram. De 400 metres quadrats, el nou espai tindrà quatre aules i serveis, entre altres estances. És previst que el nou espai estigui a punt durant el mes de novembre i que aculli les aules de quatre grups-classe del col·legi.

La regidora d'Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes, Alba Castellana recorda que amb l'ampliació d'espai a l'escola Maria-Mercè Marçal "se satisfà una petició de la comunitat educativa per poder disposar de més aules i alhora es dona resposta al creixement de població que ha experimentat Tàrrega en els darrers temps".

L'empresa Construccions i Paviments Marsol 2000 SL és l'encarregada d'executar els treballs per un import de 152.583 euros. A l'espera que finalitzin les obres en breu, des de principi de curs, els dos grups de 6è fan classe a les instal·lacions de l'Escola Oficial d'Idiomes.

Recordem que l'Ajuntament Tàrrega va aprovar per unanimitat bonificar en un 90% l'impost d'obres al nou mòdul prefabricat a l'escola Maria Mercè Marçal en la sessió plenària del passat mes de maig. Així mateix, a finals del 2022, la Junta de Govern Local va aprovar un conveni urbanístic amb Ramon Orobitg, propietari de la finca on s'instal·la el mòdul, per a la cessió anticipada de 1.512 metres quadrats afectats pel pla d'ordenació urbanística (POUM) per a sistemes d'equipaments, a fi de destinar-los a l'ampliació del centre educatiu.

És previst que durant l'estiu vinent s'executin les obres d'instal·lació d'un segon mòdul de característiques similars, operatiu el curs 2024-25, per tal de dotar l'escola de tots els espais que necessita. La idea és que en un futur aquests mòduls se substitueixin per un edifici de nova construcció. L'escola Maria-Mercè Marçal actualment compta amb 415 alumnes matriculats, 35 més que l'any passat.