L’escultor Àngel Eroles presenta la seva nova obra al Museu Tàrrega Urgell

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

El Museu Tàrrega Urgell exposa fins al 19 de febrer l’obra més recent de l’escultor Àngel Eroles, natural de Puigverd d’Agramunt i establert al Talladell. Es tracta d’un conjunt d’onze peces de fusta i ferro realitzades els darrers quatre anys que testimonien els sentiments i emocions que experimenta l’artista durant les seves passejades pels altiplans de la comarca. De fet, la fusta utilitzada en les escultures va estar recuperada dels camins que envolten el Talladell, principalment d’alzineres. També va reaprofitar fusta d’arbres calcinats en un incendi a la zona de la Maresca, prop del poble. L’autor confessa que “la inspiració artística prové del meu estret vincle amb la natura del territori, combinada amb la meva vocació com a forjador”. La sèrie d’obra nova es completa amb creacions de pedres de marge. D’aquí el títol de ‘Fusta, ferro i marge. Poètica d’un escultor inquiet’.

En el decurs de l’acte inaugural es va celebrar divendres, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va destacar l’exposició d’Àngel Eroles com una de les principals propostes culturals del Nadal a Tàrrega. La primera edil va destacar l’originalitat de les creacions de l’artista, “que dona una segona vida en forma d’escultura als trossos de fusta que troba pels camins”. També va recordar que Eroles és un autor molt arrelat a Tàrrega i que participa des de fa anys a la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, certamen que inaugura la seva 23a edició diumenge vinent. A la inauguració també va participar el director tècnic del Museu Tàrrega Urgell, Oriol Saula.

La mostra es completa amb unes altres onze obres escultòriques i instal·lacions d’anys anteriors, fet que permet al públic de copsar l’evolució de la tècnica d’Àngel Eroles amb el pas del temps així com la seva renovació del llenguatge estètic. “He intentat establir un compromís amb el paisatge més immediat mitjançant un discurs intimista, jovial i harmònic”, explica l’autor. Eroles va cursar estudis de Formació Professional en Delineació Industrial a l’Acadèmia Montclar de Barcelona, on va conèixer l’obra dels grans mestres del ferro del segle XX. L’any 1982 es va inscriure a l’Escola d’Arts i Oficis de Tàrrega per perfeccionar la forja. En graduar-se el 1990, s’instal·là a la capital de l’Urgell, on va traslladar el seu taller. Va participar en exposicions col·lectives a Andorra, Barcelona o Santa Coloma de Queralt; i també en altres dedicades exclusivament a la seva obra a Agramunt, Les Pallargues o Santa Oliva entre altres indrets.