L’obrador de galetes El Rosal redueix un 70% el plàstic dels seus paquets per fer-los més sostenibles

Redacció | Foto: Grup Alba

L'obrador de galetes El Rosal, un projecte d'economia social que forma part de l’Associació Alba, ha anunciat a través d’una campanya a les seves xarxes socials un canvi en els seus paquets amb l'objectiu de fer-los més sostenibles. Concretament, han substituït la safata de plàstic que portava a l'interior per una de cartó reduint d'aquesta manera un 70% la totalitat del plàstic dels paquets. 

Tenint en compte que en un any el projecte d’El Rosal fabrica unes 135.000 unitats de paquets de galetes, estem parlant que la reducció total de plàstic que aconseguiran amb aquesta acció en un any serà de 540 kg.

Al darrere d'aquesta iniciativa hi ha un treball de mesos de recerca i innovació de tot l'equip amb l’empresa que els fa els packagings per buscar el material i el disseny de les noves safates i ajustar-lo a les necessitats del producte. També ha suposat una inversió afegida que el projecte del Rosal ha fet amb la convicció i la responsabilitat d’estar contribuint a la sostenibilitat ambiental i a frenar el canvi climàtic.

L’objectiu de les responsables de l’obrador és aconseguir reduir a 0 el percentatge de plàstic dels seus paquets, però de moment les característiques de les seves galetes i les propietats de conservació que necessiten per garantir l’excel·lència i qualitat del producte fan que encara no puguin eliminar l’embolcall exterior que les protegeix. Esperen que en un futur no gaire llunyà apareguin nous materials més sostenibles que els ofereixin una alternativa i puguin donar resposta a la seva necessitat.

El projecte del Rosal, així com de tot el Grup Alba, treballa per complir i contribuir amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que guien la implementació de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015.