Loumont organitzen un concurs per trobar la millor recepta amb tòfona negra

Redacció | Foto: Laumont

Laumont, l’empresa catalana especialista en tòfones i bolets, organitzarà el seu primer concurs per elegir la millor recepta amb tòfona negra de l’any. Serà durant la celebració del Trufforum de Vic, un esdeveniment anual que reivindica la tòfona com a un aliment clau dins el panorama gastronòmic del país.

El concurs, dedicat a professionals del sector de la restauració, comptarà amb un important premi de 3.000 € pel primer classificat i un descompte del 20% a la botiga professional de Laumont durant tot un any per als altres dos finalistes. Les inscripcions del concurs, que es poden fer a través de la web laumont.cat, estan obertes fins aquest diumenge 15 de gener. D’entre tots els inscrits es realitzarà una selecció per part de Laumont i el Trufforum, on 3 xefs professionals seran elegits per participar en la fase final del diumenge 5 de febrer a Vic.

La fase final del concurs serà amb públic, amb un format àgil, dinàmic i didàctic, ja que el principal objectiu és estimular l’ús i el coneixement de la tòfona al sector de la restauració. Durant la celebració del concurs els participants hauran de cuinar en directe la recepta i explicar al públic com han elaborat la recepta i justificar al jurat el nivell del seu plat amb tòfona negra Laumont.

Un jurat format per personalitats molt importants dins la gastronomia catalana com són David Seijas, sommelier amb una reconeguda trajectòria, que va exercir el seu ofici durant anys al restaurant El Bulli; Josep Sucarrats, periodista gastronòmic que va exercir com a director de la revista Cuina durant quinze anys i actual director de la revista Arrels; i Fermí Puig, considerat com un dels cuiners més rellevants de la cuina catalana i xef del restaurant Fermí Puig.