Marina Rúbies, veïna de Tàrrega, guanya un dels principals premis de 'IsLABentura Canàries'

Redacció | Foto: IsLABentura Canàries

‘Aniagua’ és el títol del guió escrit per Marina Rúbies, veïna de Tàrrega, que va guanyar el guardó a Millor Guió de Llargmetratges, un dels principals premis de 'IsLABentura Canàries', un laboratori de creació de guions de llargmetratges i sèries basats en la història, cultura i localitzacions de les illes Canàries com a principals protagonistes.

Aniagua és el nom d’una noia de 18 anys, gorda i solitària, que arran de la mort de la seva àvia i la solitud, somia en fugir de la seva illa, Fuerteventura. Fruit de les exigències de la seva mare, comença a treballar netejant un luxós ressort ubicat a la costa de l’illa. Durant les hores de neteja, neix una relació d'amistat i maternitat entre les ‘kellys’, les netejadores, que les ajudarà a batallar contra turistes desagraïts.

El premi consisteix en una dotació de 1.500 euros, a més de la possibilitat de portar el guió a mercats internacionals de l’audiovisual com el CIIF Market perquè continuï el seu camí cap a les grans pantalles. El premi és de l’Associació espanyola de drets d’autor, DAMA, i el Canary Islands International Film Market.