La Marxa de Torxes de Tàrrega dona el tret de sortida als actes per la Diada a la comarca

La Marxa va aplegar més d'una cinquantena de persones, sota el lema ‘Ara més que mai, mobilitzem-nos! Independència!’
WhatsApp Image 2023-09-07 at 08.49.59
photo_camera La 12a Marxa de Torxes per la Independència de Tàrrega. © Comarques de Ponent

Ahir va tenir lloc la 12a edició de la Marxa de Torxes per la Independència de Tàrrega, la qual va inaugurar els actes per la Diada a la comarca de l'Urgell. Enguany s'ha avançat ja que la Fira del Teatre acaba amb obres importants el vespre-nit del diumenge 10 de setembre, que és la data prioritària per fer les marxes de torxes que tenen lloc a tot el Principat en la Diada nacional de l’Onze de Setembre.

La Marxa, que va aplegar més d'una cinquantena de persones, i va començar a les 21.30 h del vespre i sota el lema ‘Ara més que mai, mobilitzem-nos! Independència!’ va recórrer els carrers del centre, per acabar davant de l’ajuntament, a la plaça Major, amb la lectura d’un manifest i Els Segadors. La manifestació va anar acompanyada dels Grallers de la Barra.

Dilluns, 11 de setembre, a les 11 del matí, Tàrrega s’aplegarà a la plaça de Rafael Casanova en un acte institucional reivindicatiu. Consistori i entitats tributaran ofrenes florals al monument dedicat als màrtirs de l’Onze de Setembre de 1714. La presentació anirà a càrrec d’Elisabeth Talavera, presidenta de la Societat Ateneu. L’acte es clourà amb la interpretació de l’himne d’Els Segadors sota la direcció de Mercè Salvadó.