La Marxa de Torxes per la Independència de Tàrrega obrirà els actes per la Diada a la comarca

En serà la dotzena edició i tindrà lloc el dia 6 de setembre

Imatge d'arxiu d'una de les edicions anteriors de la Marxa de Torxes a Tàrrega. © Comarques de Ponent
photo_camera Imatge d'arxiu d'una de les edicions anteriors de la Marxa de Torxes a Tàrrega. © Comarques de Ponent

La Marxa de Torxes per la Independència de Tàrrega arriba enguany a la 12a edició i tindrà lloc el dimecres 6 de setembre pels carrers del centre de la capital de l’Urgell, ja que la Fira del Teatre acaba amb obres importants el vespre-nit del diumenge 10 de setembre, que és la data prioritària per fer les marxes de torxes que tenen lloc a tot el Principat en la Diada Nacional de l’Onze de Setembre.

A causa del canvi de dates, l'inici de la marxa de torxes, enguany sota el lema ‘Ara més que mai, mobilitzem-nos! Independència!’, s'ha avançat a les 21.30 h, ja que l'endemà encara és laborable. 

La manifestació recorrerà els carrers del centre de la ciutat acompanyada dels Grallers de la Barra, i acabarà davant de l’ajuntament, a la plaça Major, amb la lectura d’un manifest i Els Segadors.  Com de costum, les torxes es podran adquirir mitja hora abans a la plaça de l’Hort del Barceloní

Cartell de la Marxa de Torxes 2023 de Tàrrega.
Cartell de la Marxa de Torxes 2023 de Tàrrega.

Les quatre entitats organitzadores​, l’Assemblea Nacional Catalana de Tàrrega, Òmnium Cultural Urgell-Segarra, El Rostoll i La Soll, treballen conjuntament per aplegar el màxim d’assistents possibles.