Lo Memefest dona el tret de sortida a la seva 5a edició l'exposició ‘ErMEMgol’

El Festival de l'Humor de Ponent s'allargarà fins al dissabte 7 d'octubre amb espectacles com La Sotana, Òscar Andreu o Nit dels Monòlegs
Inauguració de l'exposició ‘ErMEMgol’ a la Sala Marsà de Tàrrega. © Lo Memefest.
photo_camera Inauguració de l'exposició ‘ErMEMgol’ a la Sala Marsà de Tàrrega. © Lo Memefest.
Debat sobre el paper dels ninotaires en l'actualitat amb la participació d'Ermengol i els dissenyadors gràfics Jordi Calvís i Lupe Ribot. © Asmaa R. Bellahbib
Debat sobre el paper dels ninotaires en l'actualitat amb el popular humorista gràfic, Ermengol, i els dissenyadors gràfics Jordi Calvís i Lupe Ribot. © Asmaa R. Bellahbib

Dimarts 3 d'octubre Lo Memefest, organitzat per l'Associació Agrat de Tàrrega, va donar el tret de sortida a la seva 5a edició amb la inauguració de l'exposició ‘ErMEMgol’ a la Sala Marsà de la capital de l'Urgell, a càrrec del popular humorista gràfic ErmengolPosteriorment, a les 20 h a La Soll, va tenir lloc un debat sobre el paper dels ninotaires en l'actualitat amb la participació del mateix Ermengol i els dissenyadors gràfics Jordi Calvís i Lupe Ribot.

El Festival de l'Humor de Ponent va continuar ahir, dimecres 4 d'octubre, amb les activitats En parlem – Salut mental, joves i humor”, on es van tractar aquelles problemàtiques que afronten els joves en el seu dia a dia i que posen en risc la seva salut mental. La jornada de dimecres va finalitzar amb la companyia lleidatana ‘Improsia’, que van oferir un espectacle d’improvisacions i escenes surrealistes, on públic proposava els temes i els actors deixaven anar la imaginació.

Avui, dijous 5 d’octubre, a les 22 h, el popular podcast d’humor sobre el Barça, La Sotana, emetrà el seu show des del Teatre Ateneu de Tàrrega en la primera ocasió que actuen a la província de Lleida. El programa realitzat per Manel Vidal, Joel Díaz, Modgi, Andreu Juanola i Enric Gusó promet el seu humor sarcàstic relacionat amb el Barça, però que també repassa altres esports o temàtiques sense escrúpols.

Un altre dels plats forts de Lo Memefest tindrà lloc el divendres 6 d’octubre a les 22.30 h amb la pre-estrena del nou espectacle en solitari d’Òscar Andreu, ‘Crida als ocells de colors llampants’. La proposta és un monòleg de comèdia sobre el passat, el present i, sobretot, el futur del català. El popular còmic explica en primera persona les històries desbaratades, hilarants i 100% reals d’un catalanoparlant a la capital de Catalunya i es pregunta si el català acabarà sobrevivint als catalans.

La companyia lleidatana, Improsia, durant el seu espectacle a Tàrrega. © Lo Mmemefest
La companyia lleidatana, Improsia, durant el seu espectacle a Tàrrega. © Lo Mmemefest

Dissabte a les 22.30 h a l’Espai MerCAT s’hi celebrarà una nova nit dels monòlegs amb 6 referents de l’stand-up mundial. L’argentí Andrés Fajngold, la madrilenya Carmen Romero, el balear Març Llinàs, la santpolenca Yael Brusca, el barceloní Fran Fontrodona i la fuliolenca Alba Segarra agafaran el micro per repassar les seves veritats amb un humor negre i contundent, no apte per a tots els públics. La vetllada serà dirigida pel popular MC Donatello, targarí d’adopció, que presentarà els monologuistes i donarà ritme a un dels actes més esperats de Lo Memefest.

El festival ja ha venut més de 1.300 entrades per als espectacles de La Sotana, Òscar Andreu i la Nit dels Monòlegs i compta amb una programació amb una dotzena d'activitats que converteix Tàrrega en la capital de l'humor, els mems i els lols. Podeu consultar totes les activitats en el aquest enllaç.

Homenatge a Pepe Rubianes

En aquesta edició es ret homenatge a la figura de Pepe Rubianes, un dels humoristes més populars de les últimes dècades i que va destacar per la seva llengua afilada i mordaç. A punt de complir-se 15 anys de la seva mort, Lo Memefest ha publicat un podcast de 20 minuts de durada on repassa la relació de Rubianes amb Tàrrega, un dels escenaris claus en la seva trajectòria. L'actor galaico-català es va donar a conèixer a la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega del 1983 amb l'espectacle “Pay, Pay” i, posteriorment, va actuar en 4 ocasions més del certamen (1985, 1987, 1990 i 1999) amb èxit de crítica i públic.

El podcast compta amb la participació de targarins il·lustres com Josep Maria Ganyet o Josep Mestres, que recorden els inicis de Rubianes a Tàrrega; Llorenç Corbella o Eduard Ribera, que repassen algunes de les anècdotes de la Fira del Teatre; Teresa Garcia, que rememora les vegades que va actuar o dirigir al Teatre Ateneu o Pep Molina, actor i amic de Rubianes que explica els motius de la relació entre Tàrrega i Rubianes. El podcast ja es pot escoltar a la plataforma d'àudio Spotify i s'emetrà aquesta setmana a Ràdio Tàrrega. 

A banda d'aquest reportatge sonor, el dissabte 7 d'octubre a les 12.30 h a La Soll s'organitzarà el vermut-debat ‘Què diria ara Rubianes?’ amb la presència de referents de l’humor català i amics de l'artista com Joan Lluís Bozzo, Rosa Andreu i Lucila Aguilera i moderat per la periodista Marina Rúbies. Amb la figura de Rubianes com a referent, es debatrà sobre què diria ara l’humorista davant la situació política que viu al país i com reaccionaria ara l'actor, conegut per la seva animadversió amb l’ultradreta i el nacionalisme espanyol.

A més, el mateix dissabte les 17.30 h a la sala A dels Cinemes Majèstic, es projectarà 'Rubianes Solamente', el monòleg més estimat de Pepe Rubianes. Un show que va estar en cartellera durant més de 10 anys al Teatre Capitol de Barcelona i que va rodar per tota Catalunya. El preu de l'entrada és de 5 euros i es poden adquirir a www.lomemefest.cat o el mateix dia als Cinemes Majèstic.