Mercè Arànega desemmascararà l'extrema dreta aquest dissabte 2 de desembre a Tàrrega

Nova proposta de la 29a Temporada d'Arts Escèniques organitzada per la Regidoria de Cultura
Imatge promocional de l'obra Instruccions per fer-se feixista.
photo_camera Imatge promocional de l'obra Instruccions per fer-se feixista.

La 29a Temporada d'Arts Escèniques de Tàrrega continua aquest dissabte 2 de desembre (20.30 h) amb la representació del monòleg ‘Instruccions per fer-se feixista’, una coproducció de Mola Produccions, Festival Temporada Alta i Festival Grec. El reconegut dramaturg Sergi Pompermayer signa l'adaptació d'aquest provocador text de Michela Murgia interpretat en solitari per Mercè Arànega, una actriu molt coneguda i estimada pel gran públic gràcies als seus papers al teatre i a la televisió.

Arànega torna a pujar a l'escenari del Teatre Ateneu per oferir-nos un mordaç muntatge, ple d'ironia, que reflexiona sobre la perillosa propagació dels populismes en les nostres societats. A ‘Instruccions per fer-se feixista’ l'actriu es fica a la pell, el pensament i la denúncia de l'escriptora i activista italiana Michele Murgia per convertir-se en la protagonista d'un monòleg que denuncia l'actual onada de feixisme arreu d'Europa i la resta del món. Un text per fer trontollar la seguretat en el nostre sistema democràtic.

Al seu assaig, Murgia parla com si ella mateixa fos una feixista i es dirigeix a l'espectador, de manera molt intel·ligent, explicant-li les excel·lències d'aquesta ideologia, com si, en certa manera, el volgués convèncer del seu projecte. Però l'efecte que busca l'autora, amb molta projecció al seu país, és justament desemmascarar el discurs de l'extrema dreta i deixar en evidència quines són les claus que fan que milers de persones facin seva aquesta política xenòfoba, masclista i, moltes vegades, repressora.

Precisament en acabar la representació el fotoperiodista Jordi Borràs, especialitzat en els moviments d'extrema dreta europeus, conduirà un debat post-funció.

Preu: 20 euros. Les entrades estan a la venda, amb els descomptes habituals, a través de La Botiga del Museu (c. Major, 11) i al següent enllaç. També a les taquilles del Teatre Ateneu des d'una hora abans de la funció.

Cicle escènic fins al febrer amb muntatges destacats

La capital de l'Urgell continua apostant per una programació escènica de qualitat que engloba muntatges de caràcter més popular amb altres de creació contemporània innovadora. Després d'‘Instruccions per fer-se feixista’, el cicle targarí oferirà unes altres quatre propostes fins al febrer adreçades al públic adult. Per la seva part, la Fundació La Xarxa acostarà produccions de teatre per a tots els públics els diumenges a la tarda amb presència de titelles, teatre musical i visual. La 29a Temporada d'Arts Escèniques va arrencar el passat setembre amb una excel·lent resposta per part del públic, fet que es va traduir en més de 230 abonaments despatxats.