Més de 1.500 infants passaran aquest estiu pels 33 casals inclusius de Quàlia

Text: Redacció / Foto: Grup Alba

Des que van finalitzar les escoles a finals del mes de juny, uns 1500 infants ja han passat pels casals d'estiu que ofereix Quàlia, el servei de projectes educatius i de lleure del Grup Alba a tot el territori de Lleida. De fet aquest any han gairebé doblat el número de casals passant dels 19 de l'any passat als 33 d'aquest any ampliant també el servei a noves comarques com el Segrià o la Conca de Barberà gràcies al boca orella i a la demandes que arriben des de les Ampes de les escoles o els ajuntaments.

A banda dels casals que durarant encara durant tot el mes d'agost en algunes poblacions, Quàlia també ha realitzat 4 torns de colònies a la casa de colònies que gestionen a la Vall de Boí i 5 camps de treball dirigits a joves de Catalunya i també d'arreu d'Espanya.

Per poder donar resposta a l'oferta de lleure d'aquest estiu Quàlia ha contractat a 154 joves del territori, la majoria amb titulacions de lleure i s'han realitzat diverses formacions a mida per garantir la qualitat del servei i sobretot una línia conjunta acorde als valors i la missió del projecte de Quàlia.

Entre aquests valors destaca la inclusió de les persones i infants amb discapacitat i el seu dret a accedir a un lleure de qualitat. Aquest any han atès a 39 infants amb especials dificultats en els diferents casals oferint resposta també a unes famílies que sovint es troben amb massa barreres socials i econòmiques.

Per segon any, Quàlia també contribueix a un projecte solidari. Aquest any ha destinat 2.500€ a la compra dels clauers del projecte 'La Casa dels Xuklis', que s'han donat a tots els infants del casalet en benefici de l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).