Més de 300 manifestants van reclamar la construcció de tres rotondes i millores en la senyalització a la C-53

Redacció | Foto: Plataforma Som Rotondes C - 53

Ahir, diumenge dia 19 de març, a la tarda més de 300 manifestants vinguts d'arreu del territori es van reunir al Rellevo (encreuament entre Castellserà i Ivars d'Urgell), on divendres, dia 10, van morir tres persones en un accident de trànsit. La concentració, convocada per la Plataforma Som Rotondes C - 53, es va convocar per reclamar la construcció de tres rotondes i millores en la senyalització a la via, amb l'objectiu de minimitzar el risc als tres punts crítics de la carretera C-53 (els encreuaments entre els municipis de Castellserà i Ivars d’Urgell —el Rellevo—, entre Penelles i Linyola, i el de Bellmunt).

Durant l'acció la parella d'una de les víctimes del sinistre va llegir un manifest reivindicatiu on exigien una ràpida actuació per part de l'administració: “esperem que l'Adminstració competent intervingui en la major brevetat per no haver de lamentar noves pèrdues en el futur”. Al llarg de la concentració també es van poder sentir crits com: “Ja no podem més, rotondes a la C-53”, “A la C-53, ni un mort més”, “Prou accidents, a la C-53”. També es va realitzar un minut de silenci en record a totes les víctimes que han perdut la vida a la via al llarg dels anys.

Tal com afirma l'ACN, la carretera C-53, a l'altura del Rellevo, va quedar tallada durant 2 hores, de 16 h a 18 h. Els concentrats van facilitar el pas dels vehicles en intervals de quinze minuts seguint les indicacions dels Mossos d'Esquadra, que van coordinar el trànsit al punt que es va produir el tall. En concret, les persones es van aplegar al mig de la carretera, en un espai delimitat per tanques i blocs de palla que simulava una rotonda, i cada quart d'hora l'abandonaven per deixar passar els vehicles, que anaven rodejant la zona.

La plataforma va assegurar que continuarà mobilitzada i disposada a realitzar noves accions per tal que la construcció de la rotonda del Rellevo i la millora de la resta de trams crítics de la C-53 (negociades el passat divendres dia 17 entre el Secretari de Mobilitat i tres alcaldes de la zona) s'acabin formalitzant al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i passin a ser un compromís ferm per part de l'Administració. “Veiem el compromís adquirit pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya amb bons ulls i el valorem positivament. Malgrat tot, considerem que aquest és només el primer pas i seguirem treballant per garantir que aquesta proposta no quedi en paper mullat. Ens fem sentir perquè les autoritats competents sàpiguen que per la gent del territori la construcció de les rotondes és una qüestió de màxima prioritat i importància”, van afegir.