Més d'un centenar d'alumnes de Tàrrega aprenen com celebrar una revetlla segura

Segons el responsable de Protecció Civil a Lleida i Pirineus, durant la nit de Sant Joan es registren unes 5.600 trucades al 112, vora les 3.000 incidències i els Bombers fan entre 600 i 700 actuacions
DSC04951
photo_camera La companyia ‘Milnotes’ representant l’obra de teatre ‘A foc lent’ davant dels alumnes de 5è i 6è de l'Escola Àngel Guimerà. © Asmaa R. Bellahbib

Dimarts 30 de maig, la companyia ‘Milnotes’ va representar davant de més d'un centenar d'alumnes de 5è i 6è de l’escola CEIP Àngel Guimerà de Tàrrega l’obra de teatre ‘A foc lent’, una activitat que s’emmarca en la campanya de sensibilització ‘Revetlles amb Precaució’ que organitza cada any la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior.

La campanya vol apropar de forma amena i didàctica els consells de seguretat per a infants i joves a través d’una obra de teatre on s’expliquen les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan.

Després de la representació de l’obra, Òscar Godoy, voluntari de Creu Roja de Tàrrega va explicar als infants que fer en cas de patir cremades o altres lesions durant la revetlla. D’altra banda, el cap de la colla de Diables de Tàrrega, Joan Marc Gabernet va donar consells als infants sobre com llençar petards de forma segura, quin tipus de petards hi ha al mercat i a quines edats van adreçats.

Xavier Duran, responsable de Protecció Civil a Lleida i Pirineus, va subratllar que durant la nit de Sant Joan es registren unes 5.600 trucades al 112, vora les 3.000 incidències i els Bombers fan entre 600 i 700 actuacions. Per aquesta raó, va detallar que ‘des de fa 8 anys s'intnenten apropar a les escoles i conscienciar als nens i nenes d'aquesta nit tan bonica, però critica’.