Un miler de caçadors es concentren a Tàrrega per demanar canvis en la nova normativa que regula la caça

La major part del sector es troba en aturada indefinida des de principis de setembre
Els manifestants arribant al recinte firal de la Fira del Caçador de Tàrrega. © Comarques de Ponent
photo_camera Els manifestants arribant al recinte firal de la Fira del Caçador de Tàrrega. © Comarques de Ponent

Ahir, en el marc de la Fira del Caçador de Tàrrega, es van aplegar un miler de caçadors que demanaven canvis en la nova normativa catalana sobre gosseres esportives i poder fer batudes sense entrebancs. 

Els manifestants, vestits de taronja, color que utilitzen habitualment per fer batudes de caça major, van sortir des del recinte firal per recórrer els carrers de la ciutat i finalitzar davant de la carpa de la Federació de Caça de Catalunya (també al recinte final), la qual no recolza l'aturada, ja que considera que aquesta nova normativa no causa cap impediment per dur a terme la seva activitat amb normalitat.

Cal destacar que des de principis de setembre la major part del sector es troba en una aturada indefinida, que segons ha explicat Josep Maria Setó, president de la Societat de Caçadors de Tàrrega, provoca un descontrol en la població de porcs senglars "que són els principals animals que provoquen accidents a Catalunya".

Sergi Rodríguez, president de l'Associació de Gossers de Catalunya, ha explicat que hi ha tres línies vermelles que si no es compleixen no frenaran l'aturada: "que eliminin o es facin una moratòria de la nova normativa de caça, que no hi hagi un límit de gossos, i que aquests no entrin a la llei del benestar animal." Rodríguez ha afegit que "demanem que se'ns respecti, cada any la generalitat ens exigeix que cacem més, i cada vegada ens posen més traves":

Càndido Pérez, portaveu de la Federació Catalana de Caça, ha afirmat que per ell no hi ha un motiu de manifestació justificat "la Federació mai està en contra del col·lectiu, hi ha molta gent que no saben part de la normativa aprovada, nosaltres treballem per millorar tot el que sigui millorable".

Aquesta ja és la quarta manifestació del sector (prèviament es va fer a Lleida, Manresa i Terres de l'Ebre). Pròximament, tenen previst dur a terme concentracions a Tarragona, Girona i Barcelona.