El Govern Espanyol construirà un Centre d'Acollida de Protecció Internacional per a persones refugiades a Tàrrega

El CAPI de Tàrrega serà de moment l’únic existent a Catalunya
IMG_7465
photo_camera Visita institucional del ministre José Luis Escrivá a Tàrrega. Foto: Asmaa R. Bellahbib

Avui Tàrrega ha rebut la visita del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, qui ha presentat un projecte de construcció d'un centre d'Acollida de Protecció Internacional (CAPI) per a persones sol·licitants d'asil

Aquest centre tindrà la capacitat d'acollir a 200 persones refugiades i es construirà en una superfície de 9.185 m² ubicada on hi havia antigament la fàbrica Zero, concretament, entre els carrers de Roger de Llúria i Forn dels Càntirs i la plaça de Rafael Casanova, al sector nord del nucli urbà. Està estimat que generi entre 15-20 llocs de treball de forma directa i 40 de forma indirecta i tindrà un gran impacte econòmic en tot el territori.

L'allotjament per a les persones usuàries del centre serà temporal d’entre 6 i 18 mesos, durant el seu període d'estança se'ls hi proporcionarà formació educativa i laboral que ajudarà a fomentar la seva integració.

El CAPI de Tàrrega suposarà una inversió per part de l’Estat xifrada en més de 10 milions d’euros i es preveu que a finals del 2025 ja estigui enllestit i en funcionament. La licitació del projecte d’execució de les obres està prevista per al quart trimestre de 2023 Val a dir, que serà l'únic centre d'aquestes característiques a tot Catalunya.

Les instal·lacions disposaran de zones verdes per activitats a l’aire lliure i espais esportius per a infants i joves. Fruit del conveni que el Ministeri ha signat per promoure l'esport als centres d'acollida, el Comitè Olímpic Espanyol col·laborarà en el disseny dels espais esportius del CAPI de Tàrrega, que a més dels residents també podran ser utilitzats pels veïns de la zona. La construcció del CAPI de Tàrrega respon a una estratègia per incrementar la capacitat i l'eficiència del sistema d'acollida de les persones sol·licitants de protecció internacional. L’acció s’engloba dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) amb finançament dels fons Next Generation.

L’edifici formarà part de la nova xarxa estatal de Centres d’Acollida de Protecció Internacional que s’està desplegant en diferents punts de l’Estat (4 ja estan en funcionament i ja se n’han anunciat 7 de nous incloent el de Tàrrega).

comentaris