'Mirades' el dia a dia de les persones de l'Associació Alba en una exposició

A través del seu objectiu ha capturat moments autèntics a residències, activitats laborals, i terapèutiques, revelant històries de força, dignitat i humanitat. Les fotografies estan acompanyades de textos explicatius que aporten context a cada imatge
Angéline Desdevises autora de l'exposició Mirades ©Alba
photo_camera Angéline Desdevises autora de l'exposició Mirades ©Alba

Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat l'Associació Alba inaugurava al restaurant El Gat l'exposició fotogràfica "Mirades", un recull de quinze imatges que formen part del treball que ha fet durant un mes la fotoperiodista Angéline Desdevises, en una estada que ha dut a terme a l'entitat.

Desdevises ha recollit l'essència de l'acompanyament, l’autonomia, el benestar i les cures en els diferents serveis d’Alba través de més de 800 instantànies amb la vida diària de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat així com els professionals de l'entitat social. A través del seu objectiu ha capturat moments autèntics a residències, activitats laborals, i terapèutiques, revelant històries de força, dignitat i humanitat. Les fotografies estan acompanyades de textos explicatius que aporten context a cada imatge. 

L'exposició Mirades d'Angéline Desdevises ©Alba
L'exposició Mirades d'Angéline Desdevises ©Alba

Desdevises destacava en la presentació que a través de les imatges ha intentat mostrar la la humanitat i la capacitat de socialització de les persones. I afegia "m’ha sorprès la capacitat de comunicar-se malgrat les seves dificultats o discapacitat. Persones que potser no parlen, però es poden comunicar d’una altra manera".

Aquest projecte ha estat possible gràcies a un projecte europeu entre l'Associació Alba i l'entitat francesa Jeunes a Través le Monde, que promou experiències laborals internacionals per a joves.

"Mirades" estarà oberta al públic fins al 15 de gener al Restaurant El Gat de Tàrrega. Aquesta exposició no només és una mostra artística, sinó també un homenatge a la diversitat, la inclusió i els drets humans