Mitma licita per 3,2 MEUR les obres de la travessia de Vilagrassa

El projecte, a més de suposar una millor integració en l'entorn urbà de la travessia de Vilagrassa, persegueix reforçar la seguretat viària
Imatge de les obres que es duran a terme. © Mitma
photo_camera Imatge de les obres que es duran a terme. © Mitma

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat un contracte d'obres, per un valor de 3,2 milions d'euros (IVA inclòs), per a la millora d'interseccions i reordenació d'accessos entre els punts quilomètrics 503+740 i 504+840 de la carretera N-II, travessia de Vilagrassa. L'anunci corresponent serà pròximament publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

El projecte, a més de suposar una millor integració en l'entorn urbà de la travessia de Vilagrassa, persegueix reforçar la seguretat viària. D'una banda, contempla la millora de la intersecció situada en el km 504 de la N-2 i la reordenació d'accessos en aquest àmbit, substituint la intersecció actual en ‘T’ per una rotonda. Per un altre, inclou la construcció d'una segona rotonda en el límit aquest de la travessia, prop del límit del terme municipal de Tàrrega, la finalitat del qual serà la de generar un efecte de “porta d'entrada” a la travessia, ajudant a pacificar el trànsit de vehicles a través de la seva reducció de velocitat.

A més, inclou l'execució de voreres al llarg de tota la traça, la millora del drenatge, la il·luminació, l'execució d'una mini-rotonda en la zona central que permetrà reordenar els accessos des del nucli urbà cap a la xarxa de camins rurals existents en el marge dret de la carretera.

Aquesta actuació implica que, una vegada finalitzades les obres, el tram se cedirà a l'Ajuntament d'acord amb l'Ordre TMA/1160/2021, de 8 d'octubre, per la qual s'estableix el marc per a la celebració d'acords de lliurament als Ajuntaments de vies urbanes de la xarxa estatal.

El projecte es finançarà amb fons europeus dins del programa d'humanització de travessies del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), que preveu invertir 105 milions d'euros (IVA no inclòs) per a potenciar un entorn urbà més sostenible, inclusiu i accessible.

Segons el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, el projecte de millora de la travessia de Vilagrassa “continua avançant en el seu procediment administratiu per poder fer realitat un conjunt de millores en un tram d’uns dos quilòmetres de longitud. El Ministeri està decidit a complir amb els compromisos adquirits amb les Terres de Lleida i la millora de la travessia de Vilagrassa és un d’ells. És, sens dubte, una aposta més per incrementar la seguretat viària a la xarxa estatal de carreteres a Lleida. El projecte permetrà habilitar un nou eix viari, més segur i més amable pels vianants, que comportarà un canvi pels habitants del municipi de Vilagrassa i reordenarà la circulació dels establiments comercials de l'entorn”.