La moció de Junts per Tàrrega per ampliar la subvenció al CN Tàrrega no prospera

El ple de la capital de l'Urgell va reunir a una seixantena de membres del club per donar suport a la moció i reivindicar l'augment de partida pressupostària destinada a l'entitat
Els membres del CN Tàrrega van omplir la sala de plens de Tàrrega ©JordiBonilla
photo_camera Els membres del CN Tàrrega van omplir la sala de plens de Tàrrega ©JordiBonilla

El ple municipal de l'Ajuntament de Tàrrega va desestimar ahir dijous la moció presentada per Junts per Tàrrega en la qual reclamaven incrementar l'ajut que el consistori atorga al Club Natació Tàrrega, actualment de 15.000 euros, a 30.000, tal com el club havia sol·licitat i se'ls va denegar. Una seixantena de membres del club van assistir al ple per mostrar el seu suport a la proposta.

La portaveu de Junts, Rosa Maria Perelló, durant el debat ©JordiBonilla
La portaveu de Junts, Rosa Maria Perelló, durant el debat ©JordiBonilla

La portaveu de Junts, Rosa Maria Perelló, va criticar que es tractava d'una "discriminació negativa cap al Club Natació" i que la falta de pressupost no era una resposta vàlida.

Per la seva banda, el regidor d'Esports, Silveri Caro, va lamentar que els juntaires parlessin de "discrepàncies personals" i va assegurar que el problema de l'entitat "és estructural" i que un augment de l'ajut no ho solucionaria.

El CN Tàrrega, a banda de les despeses esportives, també és propietari i gestor del seu pavelló

Previ a la sessió plenària, els membres del CN Tàrrega van concentrar-se a la plaça Major. La presidenta de l'entitat, Carol Vidal, va demanar "que se'ns valori l'increment de socis i la nostra història", a més d'assegurar que continuen treballant per millorar la situació econòmica.

Malgrat que des del club no descarten la possibilitat d'una futura donació del pavelló a l'Ajuntament, Caro va afirmar que "aquest govern no té cap interès a ser el propietari del pavelló del Club Natació". Els responsables del CN Tàrrega van apuntar que es plantejaria l'opció "si poguéssim practicar l'esport tal com ho fem ara amb 18 equips".

El debat durant el ple es va tensar en alguns moments i, un cop passada a votació la moció, l'alcaldessa Alba Pijuan va haver de demanar als membres del club que abandonessin la sala amb silenci, havent d'aturar la sessió.

Quatre mocions diferents de suport a la pagesia

El nou regidor de Junts, Jaume Vall, prenent possessió ©JordiBonilla
El nou regidor de Junts, Jaume Vall, prenent possessió ©JordiBonilla

Durant el ple d'aquest dijous 29 de febrer també es van sotmetre a votació les quatre mocions de suport a les reivindicacions dels pagesos. Cada grup municipal va presentar el seu text i tots ells van ser aprovats per unanimitat, a excepció de la moció de la CUP. El grup de Junts va demanar sotmetre'l a votació per punts, mostrant-se en desacord amb la limitació a les grans superfícies, fet pel qual van acabar votant en contra.

A l'inici de la sessió es va efectuar la modificació del cartipàs municipal amb la presa de possessió del regidor de Junts, Jaume Vall, en substitució de Gisela Llobet.