Neix el cicle de jornades 'L'Urgell s'ocupa' per apropar empreses i persones que busquen feina

Text: Redacció / Foto: Consell Comarcal de l'Urgell

La Xarxa per l’Ocupació de l’Urgell impulsa el cicle de jornades 'L'Urgell s'ocupa' amb l’objectiu d’apropar les empreses del territori i les persones que busquen feina.

El cicle ha programat quatre jornades que tindran lloc l'últim dimecres de cada mes i que, a causa de la situació sanitària derivada de la Covid, es realitzaran en format virtual. Cada jornada estarà dedicada a un dels sectors més representatius de la comarca: primari, industrial vinculat a la metal·lúrgica, agroalimentari i serveis a les persones.

Les sessions consistirian en una breu introducció de la situació del mercat de treball en el sector. Seguidament tindrà lloc la presentació de les empreses amb una explicació dels perfils professionals que requereixen, els mecanismes per a la presentació de candidatures i els processos de selecció- Finalmente es donaran a conèixer els recursos educatius i de qualificació professionals disponibles al territori.

La primera jornada tindrà lloc el pròxim 31 de març i estarà dedicada al sector primari. Hi participaran l'Escola Agrària de Tàrrega, l’empresa Premier Pigs i els sindicats Unió de Pagesos i JARC. Els interessats en participar-hi s'han d'inscriure a través d'un formulari que trobaran a les xarxes socials i a les pàgines web de les entitats que conformen la Xarxa per l'Ocupació de l'Urgell.

Aquest nou cicle és una de les diferents accions que es duen a terme a la comarca per fomentar l'ocupació i millorar la capacitació de les persones que busquen feina a la vegada que pretén donar suport a les empreses perquè mantinguin la seva capacitat productiva i els llocs de treball.

La Xarxa per l’Ocupació de l’Urgell està formada pel Consell Comarcal de l’Urgell, l’Ajuntament de Tàrrega,  Aspid, Grup Alba, Càritas Tàrrega-Cartaes, Creu Roja Urgell i Inserta-Fundació ONCE, i compta amb el suport del SOC.