Neix ''Oh My Lot', els lots nadalencs amb impacte social

El projecte està impulsat per quatre entitats vinculades a l'economia social: El Rosal, l’Olivera Cooperativa, Fundació Casa Dalmases i Alba Jussà
L’equip de persones encarregades de confeccionar els lots. © Asmaa R. Bellahbib
photo_camera L’equip de persones encarregades de confeccionar els lots. © Asmaa R. Bellahbib

Ahir, divendres 27 d'octubre, es va dur a terme la presentació del projecte de lots gastronòmics ‘Oh my lot’, impulsat per El Rosal, l’Olivera Cooperativa, Fundació Casa Dalmases i Alba Jussà, quatre entitats vinculades a l’economia social. Aquest any s'han unit sota la marca ‘Oh my lot!’ per oferir a les empreses i als seus treballadors una proposta que combina, sabor, qualitat, artesania i impacte social.

Productes inclosos a ‘Oh My Lot’. © Asmaa R. Bellahbib
Productes inclosos a ‘Oh My Lot’. © Asmaa R. Bellahbib

La iniciativa ‘Oh My lot’ ha donat feina a 47 persones amb discapacitat o en situació de risc d'exclusió, de manera directa o indirecta i promou l’economia social amb un catàleg de Nadal que inclou 55 productes amb valor social.

Val a dir que la campanya de Nadal suposa un 50% de les vendes de tot l'any, el 2022 es van repartir uns 15.000 entre més de 150 empreses, la previsió per enguany és distribuir la mateixa xifra.

Maite Trepat, directora de l'Associació Alba, per la seva part, va destacar que “és una marca molt trencadors, volem sorprendre i impressionar amb productes de màxima qualitat, de territori i amb valor social”. Trepat també ha volgut fer una crida a les administracions i a les empreses a adquirir els lots.

Carles de Ahumada, president de L’Olivera, va explicar que aquest projecte sorgeix de la subvenció Projectes Singular, que promou l'economia social i solidària, creació de cooperatives i projectes d'intercooperació. Ahumada també va destacar que la finalitat del projecte és treballar junts per simplificar costos i incrementar mercat. “La nostra intenció és poder continuar treballant conjuntament amb aquestes entitats durant tot l'any”, va cloure.