Nova campanya a Tàrrega per dinamitzar locals comercials buits

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

La Regidoria de Promoció Econòmica de Tàrrega posa en marxa la segona edició de la campanya per buscar solucions a la problemàtica dels locals comercials tancats. El projecte, que l’any passat va permetre omplir d’art diversos aparadors en desús del centre de la ciutat, busca fomentar la compra o el lloguer dels locals comercials buits per tal que s’hi instal·lin nous comerços o empreses. L’Ajuntament de Tàrrega invertirà 15.000 euros en la iniciativa, la meitat dels quals es finançaran gràcies a una subvenció del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM).

L’àrea de Promoció Econòmica fa una crida als propietaris d’establiments comercials desocupats per tal que els cedeixin al consistori com a punts d’informació d’activitats municipals. En aquest sentit, l’Ajuntament treballa en el disseny dels distintius que lluiran aquests espais. Alhora, manté converses amb l’Escola d’Art Ondara per repetir l’experiència del desembre passat per tal que els seus alumnes tornin a omplir d’art els aparadors dels locals tancats.

L’Ajuntament de Tàrrega formalitzarà un contracte de comodat amb els propietaris que s’adhereixin a la iniciativa a partir del qual cediran al consistori l’ús de l’aparador per dur a terme aquesta campanya. A canvi, el consistori es farà càrrec de les despeses de consum elèctric que es generin durant el temps que duri l’acció. Alhora, l’ens es compromet a deixar lliure el local en un termini màxim de quinze dies en cas que el propietari en signi la venda o el lloguer. Recordem que en la primera edició de la campanya, l’Ajuntament va arribar a un acord amb sis propietaris de locals ubicats al centre de la ciutat, en els quals s’hi van exhibir creacions dels alumnes d’Estudis Superior de Disseny ESDAPC.

La Regidoria de Promoció Econòmica confia que en aquesta ocasió més locals comercials d’arreu de la ciutat se sumin a la iniciativa, que busca ajudar a activar els establiments desocupats incentivant l’obertura de nous negocis i revitalitzant així la trama urbana. “Omplir els locals tancats de propostes i de llum beneficia els propietaris d’aquests espais, els del seu voltant i, de retruc, la resta de comerços de la ciutat”, afirma la regidora de l’àrea, Núria Robert. De la mateixa manera, aquesta iniciativa vol contribuir a donar a conèixer a possibles persones emprenedores o empreses a la recerca d’un local quins i com són els establiments buits disponibles a Tàrrega.

Així doncs, els propietaris de locals comercials desocupats que vulguin adherir-se a la campanya es poden adreçar a l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega enviant un correu electrònic a [email protected] o trucant al telèfon 973 31 16 08.