Obertes les inscripcions per a la segona edició del Títol d’especialització en Economia Social i Solidària de la UdL

Text: Redacció / Foto: Ponent Coopera

Després de la gran acollida que va tenir la primera edició, Ponent Coopera obre les inscripcions per a la segona edició del curs d’especialització en Economia Social i Solidària homologat per la Universitat de Lleida, que s’impartirà del 19 de setembre al 14 de novembre.

El curs està pensat per a un públic interessat en saber-ne més sobre economia social i solidària com per exemple les persones que ja participen de manera activa en cooperatives o entitats de l'ESS; els professionals d'administracions públiques locals o altres institucions que treballen en àmbits com processos d'intervenció comunitària, promoció de l'ocupació o l'impuls econòmic del territori; i els estudiants i graduats/des universitaris que busquen una especialització.

Com a novetat d’aquesta segona edició hi ha l’incorporació al professorat de l’antropòloga, enginyera tècnica, professora i activista ecofeminista, Yayo Herrero, que participarà a la sessió sobre ecofeminisme. La Yayo Herrero és una de les principals investigadores i referents a nivell europeu en l’àmbit de l’ecologia, el feminisme i els drets humans.

El nou curs d'economia social i solidària començarà a impartir-se el pròxim 19 de setembre, en horari de tarda a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. El programa preveu una sessió de tres hores cada setmana. La primera sessió tractarà sobre com l’Economia Social i Solidària és una proposta global per la transformació social, a càrrec de Jordi Garcia Jané, cooperativista a l’Apòstrof SCCL i un dels fundadors de la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i Mariona Farré, economista i professora del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de Lleida.

El professorat està format per 25 professionals i experts de diverses entitats i cooperatives amb una gran trajectòria en aquest àmbit com ara Sergi Cutillas, economista i col·laborador de la Xarxa Europea de Recerca en Política Social i Econòmica (EReNSEP); Alfons Pérez, membre de l'Observatori del Deute en la Globalització; Maria Campuzano, portaveu de l'Aliança contra la pobresa energètica; Mercè Botella, sòcia fundadora de Som Connexió; Oriol Junyent, de Som Energia; Javier Gómez, membre d’Arç Cooperativa; Elba Mansilla, sòcia de La Ciutat Invisible; periodistes com Laia Soldevila, editora al digital Crític; i Ester Mora, economista i cooperativista a La Directa; i professors de la Universitat de Lleida com Joserra Olarieta, doctor enginyer agrònom i professor Titular d'Edafologia i Química Agrícola; i Pere Enciso, professor d’Economia Aplicada, entre altres.

L'objectiu principal és construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària (ESS). El curs segueix una metodologia que aposta per resseguir els elements claus de l’Economia Social i Solidària aportant alhora el marc teòric, la teoria aplicada necessària i la pràctica. La part pràctica consistirà en presentar, per part del professorat, les propostes concretes de producció de béns, serveis i relacions social alternatives, en cada àmbit/sector proposat.

Més informació a la web de Ponent Coopera.