Ofrena floral d'Independentistes d'Esquerres al monument de Lluís Companys a El Tarròs

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Independentistes d'Esquerres va oferir ahir una ofrena floral al monument de Lluís Companys a la seva localitat natal, El Tarròs. Ho va fer a pocs dies de commemorar-se el 80 aniversari del "ignominiós assassinat del president Companys per part dels colpistes franquistes del poder de l'Estat. El seu afusellament i la negativa reiterada dels successius governs d'Espanya a retirar el procés i demanar perdó pel seu judici farsa i posterior afusellament, ens reafirmen en les nostres reivindicacions i en el nostre reconeixement i homenatge al pesident Companys ", van explicar.

L'acte va comptar, entre altres, amb el president d'Independentistes d'Esquerres, Pep Andreu; el pallasso represaliat Jordi Pesarrodona; el diputat a el Parlament Eusebi Campdepadrós, i l'historiador Tomàs Callau. A més, el músic i luthier Ramon Elias va interpretar El cant dels ocells amb el violí que ha construït en forma de Catalunya.

El proper 15 d'octubre es compleixen 80 anys de l'afusellament del president Lluís Companys. El monument del Tarròs acollirà un acte el mateix dijous a la tarda que estarà presidit per les conselleres de Cultura, Àngels Ponsa, i d'Agricultura, Teresa Jordà, organitzat conjuntament per la Generalitat, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l'Urgell i l'Ajuntament de Tornabous.

El dia 16 està previst que el Memorial Democràtic i l'Ajuntament de Tornabous organitzen a l'Espai Lluís Companys del Tarròs (al costat del monument) una jornada commemorativa amb la presentació del llibre Lluís Companys i Jover: els discursos de Guerra i una taula rodona sobre les figures de Lluís Companys i Carme Ballester, a càrrec del responsable de continguts de Memorial Democràtic, l'historiador Oriol Dueñas, i l'historiador Josep Maria Figueres.