Pepita Solsona relleva a Carles Vall en la presidència de la Federació Sardanista

Redacció | Foto: Federació Sardanista

Dissabte 11 de març la Biblioteca de Tàrrega ha estat la seu de la celebració de les assemblees generals ordinàries de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i de les sectorials de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes, la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes i el Saltem i Ballem.

Amb la participació d'una cinquantena de representants de les diferents entitats, agrupacions i colles sardanistes, la reunió s'ha iniciat a 2/4 d'11 del matí amb la presentació i benvinguda per part de Carles Vall, president de la Federació i de Joan Ventura, Coordinador d'Entitats de la Confederació Sardanista de Catalunya.

El nomenament de Pepita Solsona com a nova presidenta de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida ha estat la gran notícia de la jornada. Una renovació que posa per primer cop una dona al capdavant de la primera entitat sardanista a les comarques de Lleida. Carles Vall, deixa el càrrec després de dotze anys com a president. En un emotiu discurs d'acomiadament, Vall ha donat les gràcies a totes les persones amb les quals ha compartit grans moments en aquesta dècada, ha encoratjat a la nova junta a continuar treballant de valent pel sardanisme a casa nostra i ha desitjat molts èxits a la nova presidenta.

S'incorpora també a la nova junta Andreu Rodríguez de l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques, i continua com a secretaria Judit Teixiné, com a tresorera Elena Santamaria, Albert Masagué com a president de l'Acstell, Joaquim Fabrés com a president de la Coordinadora d'Aplecs i Pilar Torrades com a presidenta del Saltem i Ballem.

Carles Vall ha presentat els comptes de l'entitat que han estat aprovats per majoria i també ha informat dels actes i activitats sardanistes celebrats a la província i la resta del país en els quals, ell mateix com a president o altres membres de la junta han representat a la Federació. Vall, en nom del sardanisme lleidatà, ha felicitat a Balaguer i a l'Associació Capital de la Sardana pels èxits aconseguits al llarg d'aquest any de capitalitat i per l'alt nivell demostrat tant en la programació com en l'organització dels diferents actes.