El petit comerç de Tàrrega es mostra optimista davant els reptes de futur

El model de ciutat de la capital de l'Urgell i la pròxima fita d'assolir els 20.000 habitants s'han mostrat com algunes de les oportunitats del teixit comercial del municipi en el debat organitzat pel Centre Cultural de Tàrrega
Els diferents ponents en el debat sobre el comerç targarí i el seu futur ©Comarques
photo_camera Els diferents ponents en el debat sobre el comerç targarí i el seu futur ©Comarques

Els reptes del comerç de proximitat han estat els protagonistes de la nova taula rodona Àgora, organitzada pel Centre Cultural de Tàrrega aquest dijous al local de la Societat Ateneu. La ponència ha comptat amb la participació de la cap de la unitat de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega, Montse Garrido; el president de la Cambra de Comerç de Tàrrega, Jordi Seguí; la portaveu de Foment Targarí, Marta Sans i el comercial Antoni Tàssies.

Durant la trobada, s'ha reflexionat sobre l'estat actual del comerç a la capital de l'Urgell fruit de les incerteses que genera el creixement de les grans superfícies, el comerç electrònic i la dificultat de trobar relleu generacional. Tanmateix, el sector s'ha mostrat optimista amb el model de ciutat i l'oportunitat que genera ser la segona ciutat de la província de Lleida en habitants i la fita d'assolir els 20.000 targarins en els propers anys.

Foment Targarí ha posat en relleu la seva campanya Tàrrega està en forma per destacar el valor afegit del teixit comercial

Per la seva banda, des de l'Ajuntament han afirmat que el comerç és el principal sector econòmic del municipi, així com una prioritat per al consistori. També han assegurat que, tot i l'existència de molts locals potencials, no hi ha suficient col·laboració per ser llogats, venuts o cedits per fer-hi activitat.