La Policia Local de Tàrrega recupera la presència femenina a la seva plantilla amb la incorporació d’una nova agent

La Policia Local s’amplia ara fins als 18 efectius reforçant així les patrulles de vigilància
Dos dels tres nous agents amb l'alcaldessa, la regidora de Governació i el sotsinspector de la Policia Local
photo_camera Dos dels tres nous agents amb l'alcaldessa, la regidora de Governació i el sotsinspector de la Policia Local. © Ajuntament de Tàrrega

La Policia Local de Tàrrega ha incorporat tres nous agents a la plantilla del cos, que durant aquesta setmana ja han realitzat les seves primeres patrulles de vigilància i seguretat ciutadana. Les noves places d'agent s'han cobert mitjançant un procés selectiu, al qual es van presentar una setantena d'aspirants i que finalment van superar dos homes i una dona. Així, la capital de l'Urgell ha recuperat la presència femenina a la Policia Local després de més de quatre dècades.

Es dona la circumstància que Tàrrega fou durant els anys 70 del segle passat un municipi pioner a tenir dones agents a la Guàrdia Urbana, les quals s'encarregaven de dirigir el trànsit. Tot i això, amb el pas del temps, aquesta imatge es va deixar de veure als carrers de la capital de l'Urgell.

D'altra banda, s'ha de dir que un dels tres nous agents ja fa dos anys que treballa al cos amb caràcter interí i ara, per tant, ha consolidat la seva plaça.

L'Ajuntament de Tàrrega ha ampliat així la plantilla de la Policia Local fins als 18 efectius (un sotsinspector, dos caporals i 15 agents). “L'objectiu és continuar garantint els serveis de patrulla durant les 24 hores del dia”, ha assenyalat l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, que ha donat la benvinguda als nous agents davant la Casa Consistorial juntament amb la regidora de Governació i Seguretat, Núria Robert, i el sotsinspector Àlex Dalghi.

Amb la incorporació dels nous efectius, la Policia Local de Tàrrega també ha pogut fer front a les baixes de la plantilla a causa de jubilacions o el trasllat d'agents a altres municipis.

Així mateix, la capital de l'Urgell ha estrenat recentment el primer vehicle de la Policia Local logotipat amb el model visual internacional anomenat ‘Battenberg’, que s'ajusta als nous estàndards europeus. Aquests distintius tenen l'objectiu d'homogeneïtzar la imatge dels vehicles d'emergència per fer-los més visibles i garantir una major seguretat tant pels agents com pels vianants.

La flota de la Policia Local de Tàrrega és formada per 3 cotxes (un dels quals és de paisà i no duu distintius), 2 motocicletes, 1 grua i 1 vehicle per a manteniment de la senyalització a la via pública.