La Policia Local de Tàrrega salva la vida a un nadó que s'estava ofegant

Els agents van realitzar-li la maniobra de Heimlich abans que fos traslladada a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
Policia Local de Tàrrega ©AjTarrega
photo_camera Policia Local de Tàrrega ©AjTarrega

Aquest dilluns una patrulla de la Policia Local de Tàrrega va intervenir per salvar la vida d’un nadó de set mesos que s’estava ofegant.

Els fets van tenir lloc al carrer de Folch i Torres cap a les 22.45 quan els agents, durant una ronda habitual, es van trobar amb un grup de persones que sostenien un nadó en braços, intentant portar-la al Centre d'Atenció Primària (CAP) en un vehicle.

La nena estava ennuegada i no podia respirar, posant en perill la seva vida. Un dels policies va aplicar la maniobra de Heimlich, una tècnica de compressió abdominal, aconseguint que la petita expulsés un tros de menjar sòlid que li obstruïa la gola, permetent-li així respirar de nou.

Quan va arribar l’ambulància, la nena ja es trobava estable i respirava amb normalitat. No obstant això, va ser traslladada a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per assegurar-se que no quedessin restes de menjar a la gola.

A la matinada, després de ser examinada, va ser donada d’alta completament recuperada

La intervenció ràpida dels agents va ser decisiva per salvar-li la vida, ja que hauria pogut morir en el trasllat al CAP. La família ha mostrat el seu agraïment a la Policia Local per la seva actuació eficient.

Cal destacar que la Policia Local de Tàrrega participa regularment en cursos de primers auxilis i disposa d’equips d’emergència, com desfibril·ladors, als seus vehicles per poder respondre immediatament en situacions d’urgència.