Posen en marxa els tercers pressupostos participatius de Tàrrega

El regidor de Participació Ciutadana, Miquel Nadal, va presentar el procés en una jornada oberta a la ciutadania, que escolliran a quin projecte destinen 100.000 euros
Primera jornada del procés de pressupostos participatius de Tàrrega ©AjuntamentdeTàrrega
photo_camera Primera jornada del procés de pressupostos participatius de Tàrrega ©AjuntamentdeTàrrega

El tercer procés de pressupostos participatius de l’Ajuntament de Tàrrega va ser presentat ahir dijous davant la ciutadania a l’antic escorxador. El regidor de Participació Ciutadana, Miquel Nadal, va ser l'encarregat de donar a conèixer la metodologia que es durà a terme per escollir un projecte al qual es destinaran 100.000 euros.

Durant la jornada es van establir els criteris pels quals els projectes serien avalats, incloent-hi la seva viabilitat tècnica i econòmica, la seva compatibilitat amb els plans municipals i el marc legal corresponent.

Nadal va destacar la importància d’aquest tipus d’iniciatives que "ens permeten escoltar diverses veus i opinions" sobre el futur del municipi. En aquest sentit, el regidor va apuntar que s’havia millorat la rebuda de propostes, combinant recursos telemàtics amb materials físics per fer-les arribar.

En la sessió també es va dur a terme un taller per identificar les necessitats de la comunitat i conceptualitzar propostes

El consistori targarí ha establert un calendari que s’estendrà fins a octubre, culminant amb la votació final de les propostes per part dels ciutadans i ciutadanes.

Fases del procés de pressupostos participatius 

Fase 1. Presentació de propostes: Des del 26 de febrer fins al 17 de març, els ciutadans podran enviar les seves idees de manera digital a través de participa.tarrega.cat o bé físicament a través de bústies disposades a l’Ajuntament, la Biblioteca Pública Germanes Güell, el Centre d’Entitats, l’Oficina d'Acció Social i Habitatge, el Casal Cívic i el Complex Piscines Tàrrega. El consistori també distribuirà porta a porta díptics informatius amb butlletes físiques per presentar suggeriments.

No hi ha restriccions d'edat i cada butlleta només pot incloure una proposta.

Fase 2. Avaluació tècnica de les propostes rebudes: Els equips tècnics de l'Ajuntament revisaran i quantificaran tant les butlletes. Seran acceptades totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost establert.

Fase 3. Realització d'una jornada participativa oberta: En aquesta se seleccionaran entre 10 i 15 projectes que seran els candidats finals.

Fase 4. Votació definitiva de les propostes: Durant el mes d'octubre es votarà presencialment i telemàtica la proposta a la qual es destinaran els 100.000 euros. Serà una votació oberta a tots els residents a Tàrrega majors de 16 anys.